Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polmiliónová krádež šperkov v Bratislave, polícia prosí o pomoc
Zdielať na

Polmiliónová krádež šperkov v Bratislave, polícia prosí o pomoc

BRATISLAVA / Cez víkend v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall vykradli zlatníctvo. Zlodeji si zobrali šperky v hodnote za pol milióna eur. Polícia teraz prosí o pomoc.

"V súvislosti s krádežou šperkov, ku ktorej došlo dňa 03.11.2019 v jednom zo zlatníctiev v obchodnom centre v bratislavskom Lamači, sa touto cestou obraciame na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní," uviedla polícia na svojom facebooku. 

"V prípade, ak by ste v širšom okolí predmetného nákupného centra, najmä v smere na diaľnicu D2, našli voľne pohodené kusy oblečenia, ktoré by podľa priložených záberov mohli patriť niektorému z páchateľov, oznámte nám túto skutočnosť bezodkladne na bezplatné číslo polície 158. Za vašu spoluprácu vám vopred ďakujeme," dodala polícia. 

Polícia SR

Bezpečnostné kamery zachytili priebeh vlámania a krádeže v klenotníctve obchodného centra v bratislavskom Lamači. V sobotu v noci krátko pred treťou hodinou rannou 7 maskovaných a podľa záberov dobre organizovaných osôb prekonalo vchodové dvere do centra a následne len o niekoľko metrov vzdialenú železnú zábranu klenotníctva, odkiaľ si odniesli lup predbežne odhadovaný na pol milióna eur. Samotná krádež trvala len pár minút. "Jeden z páchateľov tiež podpálil pred nákupným centrom vozidlo SsangYong Kyron na ktorom prišli. Páchatelia následne utiekli na doposiaľ neznáme miesto," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Polmiliónová krádež v klenotníctve bratislavského obchodného centra, nápadne pripomína krádež v klenotníctve u našich českých susedov. Takisto Išlo o 7-člennú skupinu páchateľov. V Plzni si však odniesli šperky v oveľa nižšej hodnote. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy