Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Túlavým psom v Snine svitá na lepšie časy. Poslanci pre nich odklepli 10 tisíc eur
Zdielať na

Túlavým psom v Snine svitá na lepšie časy. Poslanci pre nich odklepli 10 tisíc eur

SNINA / Po dvoch rokoch snaženia nechceným psom v Snine svitá na lepšie časy. Poslanci odklepli 10tisíc eur na vybudovanie karanténnej stanice.

Občianske združenie Engy tvoria dobrovoľníci. Z dobrovoľných príspevkov zabezpečujú potravu aj veterinárnu starostlivosť. Starajú sa aj o odchyt vyhodených či týraných zvierat. Dokopy ich už zachránili bezmála sto. Jedným z nich je aj kedysi týraný Igy.

"Bol zavretý v chlieve pre kurčatá, nepoznal ľudí, majitelia boli ochotní sa ho vzdať. Tak sme sa ho ujali," vraví Zuzana Naščáková z občianskeho združenia. Už teraz tam pre zachránené psíky majú zopár kotercov, no otázku pomoci túlavým zvieratám chcú riešiť komplexne.

"Zriadiť plnohodnotnú karanténnu stanicu. Bude ošetrovňa, vnútorný sklad, koterce a karanténne koterce. Vyšší prínos je aj zóna pre verejnosť, menšia výcviková časť," opisuje Zuzana. 

V areáli verejnoprospešných služieb v Snine je práve ten priestor, kde vznikne karanténna stanica. "Samospráva na jej vybudovanie prispeje sumou asi 10 tisíc eur. Tieto peniaze budú použité na pevné vstavané súčasti, na oplotenie, prívod vody a elektrickej energie," vyjadrila sa hovorkyňa mesta Eva Mihaliková. 

"Je to taký vyšší princíp, Snina sa zaradí medzi mestá, ktoré zodpovedajú za túto otázku," dodala Zuzana. "To bude veľkým prínosom pre mesto, tým pádom mesto nebude musieť platiť cudzej firme za odchyt, keď bude táto karanténna stanica," myslí si aj poslanec Michal Vohar. 

Desať tisíc samozrejme výstavbu celého projektu nepokryje. So zvyškom však podľa všetkého pomôžu dobrí ľudia – jedni materiálovo, iní šikovnými rukami. Práve tak urobia koterce pre viac ako 20 psov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy