Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Železnice vypravujú na dušičky posilové vlaky. Prvý štartoval zo stanice už v utorok
Zdielať na

Železnice vypravujú na dušičky posilové vlaky. Prvý štartoval zo stanice už v utorok

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) v utorok popoludní vypravila prvý z dvoch mimoriadnych "dušičkových" rýchlikov. Vlak R 11609 s plánovaným odchodom z Hlavnej stanice v Bratislave o 13:49 má príchod do Košíc o 19:46.

Ako informovala železničná spoločnosť, druhý mimoriadny rýchlik v tomto týždni pôjde v nedeľu 3. novembra opačným smerom - vlak R 11610 má odchod z Košíc o 14:14 a príchod do Bratislavy na Hlavnú stanicu o 20:16. "Národný dopravca z dôvodu očakávaného zvýšeného záujmu cestujúcich pri príležitosti Sviatku všetkých svätých (1. november) a Pamiatky zosnulých (2. november) posilňuje dopravu po celom Slovensku. Okrem dvoch mimoriadnych rýchlikov vypraví celkom osemnásť posilových vlakov, ktoré sú už zapracované v platnom cestovnom poriadku," uviedol hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

"Od utorka 29. októbra do nedele 3. novembra môžu cestujúci okrem iného využiť aj dvadsať posilových vlakov - dva vlaky SuperCity, sedem rýchlikov, osem regionálnych rýchlikov a tri regionálne expresy," dodal Kováč. Dopravca zároveň podľa technických možností posilní aj niektoré pravidelné vlaky s predpokladom vyššieho záujmu cestujúcich.

ZSSK v rámci posilových vlakov zahrnutých v cestovnom poriadku 2018/2019 vypraví vo štvrtok 31. októbra popoludní dva rýchliky - Šarišan z Bratislavy do Humenného a Chopok z Bratislavy do Košíc, večer aj regionálny expres Javorina z Bratislavy do Žiliny. V piatok 1. novembra popoludní pôjde vlak SuperCity Pendolino Košičan z Prahy do Košíc a nočný regionálny expres Poloniny z Košíc do Humenného. V sobotu 2. novembra ráno odíde SuperCity Pendolino Košičan z Košíc do Prahy.

Najviac posilových vlakov, a to dvanásť, vypraví národný dopravca v nedeľu 3. novembra popoludní a večer. Ide o tri rýchliky - Chopok z Košíc do Bratislavy, Šarišan z Humenného do Bratislavy a Novohrad zo Zvolena do Košíc. V ten istý deň pôjde aj sedem posilových regionálnych rýchlikov - Vršatec, Hričov a Bezovec zo Žiliny do Bratislavy, Javorina z Bratislavy do Žiliny, Žitava a Skalka z Banskej Bystrice do Bratislavy a Cassovia z Košíc do Bratislavy. V pláne sú aj dva regionálne expresy - Tríbeč z Prievidze do Bratislavy a Ondava z Humenného do Košíc.

Obsadenosť vybraných vlakov ZSSK od 29. októbra do 3. novembra dosahovala k 28. októbru od 50 do 98 percent. Spoločnosť odporúča zabezpečiť si cestovný lístok a miestenku vopred, čakaniu v radoch sa môžu cestujúci vyhnúť využitím alternatívnych predajných kanálov.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy