Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hasiči narazili pri požiari na podozrivé sudy s neznámymi chemikáliami. Na pomoc prišla aj NAKA
Zdielať na

Hasiči narazili pri požiari na podozrivé sudy s neznámymi chemikáliami. Na pomoc prišla aj NAKA

KOLÁROVO / Sudy a bandasky s neznámou chemickou látkou objavili tentoraz hasiči pri požiari na Veľkom Ostrove. A opäť s poľskou nálepkou. Majiteľ domu im dokonca po uhasení ponúkal úplatok. Ale nepochodil.

Pri hasení garáže domu na samote pri Kolárove objavili hasiči sudy so zvláštnym obsahom. Od osamoteného domu v poli v čase ich príjazdu veľkou rýchlosťou odchádzala biela dodávka s poľskými evidenčnými číslami.

"Po príchode na miesto sme zistili, že horia rôzne drevené prístavby v druhej fáze horenia, nasadili sme 2 vysokotlaké prúdy, zasahovali sme v dýchacích prístrojoch," približuje Tibor Jančok z HaZZ Kolárovo. 

​Hasičov v dome čakal približne 40 ročný Poliak. Po tom, ako zlikvidovali oheň, našli desiatky bandasiek a sudov so zvláštnou tekutinou. Evidentne zaskočený majiteľ domu sa ich pokúsil odhovoriť od toho, aby nález komukoľvek oznamovali.

Úplatok sa nevyplatil 

Za mlčanie im ponúkol nemalú sumu peňazí. Nepochodil. A tak okrem hasičov a policajtov do domu na samote prišla aj národná protikorupčná jednotka.

"Polícia v Komárne prípad vyšetruje ako trestný čin neoprávneného nakladania s odpadmi," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

​Zloženie tekutiny uskladnenej v blízkosti Malého Dunaja preverovali na mieste pracovníci kontrolného chemického laboratória v Nitre. Výsledky rozboru zatiaľ nezverejnili.

"S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme verejnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodáva Čuháková. 

Nejde o prvý prípad 

Dva prípady zaistenia nádob s neznámou chemickou látkou rieši polícia z jesene tohto roku aj v Levickom okrese.

Tekutinu rôznych farieb tu prevážali taktiež bielou dodávkou s poľskými evidenčnými číslami. Po aute unikajúcom z Veľkého Ostrova polícia vyhlásila pátranie.

Starosta obce kvôli podozrivým chemikáliám bojí o zdravie ľudí. Obyvateľom Veľkých Úľan sa ťažko dýchalo a pálili ich oči, starosta začal ihneď konať: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy