Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Platba falošnými bankovkami sa mladému Poliakovi vypomstila. Slovensko tak skoro neopustí
Zdielať na

Platba falošnými bankovkami sa mladému Poliakovi vypomstila. Slovensko tak skoro neopustí

POPRAD / 19-ročný Poliak hranice našej krajiny pravdepodobne tak skoro neopustí. Sedí vo väzbe. Popradskí kriminalisti u neho našli niekoľko kusov falošných 50-eurových bankoviek. Jednou z nich chcel platiť v obchode.

Mladý Poliak mal v jednej popradskej predajni platiť päťdesiateurovou bankovkou. Predavačka si ale všimla, že je falošná. Muž mal žene bankovku vytrhnúť z rúk, zaplatiť pravou a dal sa na útek. 

Neušiel ďaleko. Operatívci z popradskej kriminálky sa pustili do pátrania a v krátkom čase mladého muža zadržali a predviedli pred sudcu. Pri sebe nemal jednu, ale pätnásť takých bankoviek. 

"Na základe odborného posudku Národnej banky Slovenska bolo zistené, že ide o pätnásť kusov falzifikátov so záverom, že falzifikáty svojim vzhľadom môžu byť zameniteľné za pravé," informuje prešovská hovorkyňa policajtov Jana Ligdayová. 

Bankovky mal získať od Ukrajinca 

Policajtom mal mladý muž tvrdiť, že mu bankovky predal v Poľsku Ukrajinec. Táto verzia ho však neuchránila pred obvinením.

"Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie tomuto Poliakovi za zločin falšovanie, pozmeňovanie a neoprávnená výroba peňazí a cenných papierov," približuje Ligdayová. 

Poliak zo Slovenska tak skoro neodíde, sudca ho poslal do väzby. 

Úradujúca starostka obce podľa polície falšovala faktúry: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy