Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Monacké knieža exceloval aj medzi slovenskou vedeckou elitou. Tá ho ocenila čestným doktorátom
Zdielať na

Monacké knieža exceloval aj medzi slovenskou vedeckou elitou. Tá ho ocenila čestným doktorátom

BRATISLAVA / Monacké knieža Albert II. je u nás na Slovensku pomaly už ako doma. V nedeľu sa na charitatívnej bežeckej akcii stretol s niektorými z našich najznámejších športovcov. V pondelok sa zase ocitol v spoločnosti vedeckej elity, ktorá ho ocenila čestným doktorátom. Predovšetkým za úsilie ale aj financie, ktoré knieža cez svoje nadáciu smeruje do projektov zameraných na ochranu životného prostredia.

Monacký princ Albert II sa stal v poradí 124. držiteľom čestného doktorátu univerzity Komenského. Univerzita sa ho rozhodla oceniť najmä pre jeho neúnavnú podporu projektov ochrany životného prostredia."Univerzita Komenského sa rozhodla oceniť jeho najjasnejšiu výsosť monacké knieža Alberta II. pre jeho celoživotný zástoj za lepší svet," uviedol rektor univerzity Marek Števček. 

Na niektorých projektoch spolupracujú aj slovenskí prírodovedci. "V oblasti umelointeligentných systémov, ktoré sú schopné detekovať biologické invázie.../Projekty pre ochranu včelstiev, opeľovačov," uviedol dekan Peter Fedor. 

Princ Albert II. otvára vedcom dvere aj na poli diplomacie, aby si politickí lídri uvedomovali dôležitosť ochrany prírody. "Je nutné využiť celú škálu riešení, neexistuje jediné, zázračné riešenie, ktoré nás zbaví obrovského množstva skleníkov plynov, ktoré uvoľňujeme. Existuje však zmes alternatívnych riešení, ktoré nám pomôžu dosiahnuť ciele, ku ktorým sa zaviazali krajiny podpisom parížskej dohody," uviedol Albert II., monacké knieža.

Monacké knieža sa zúčastnilo aj dobročinného behu. pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy