Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obhajca Kočnera spochybňuje dôkazy v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice
Zdielať na

Obhajca Kočnera spochybňuje dôkazy v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice

BRATISLAVA / Vyšetrovatelia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, archeologičky Martiny Kušnírovej, naďalej nechávajú obvinených z vraždy študovať celý vyšetrovací spis. Prípad chcú ukončiť tým, že spis odovzdajú prokuratúre, ktorá chce do konca roka podať obžaloby. Advokát obvineného Mariana Kočnera, ktorý je podľa polície objednávateľom vraždy novinára, ale spochybňuje zákonnosť dôkazov a požaduje ďalšie rozsiahle dokazovanie. Oboznamovanie sa so spisom vraždy Jána Kuciaka pritom finšuje.

To, že Kočnerova obhajoba bude namietať postupy vyšetrovania vraždy novinára, sa dalo očakávať. Advokáti sa už viac ako rok sťažujú na to, že Kočner vo výkone väzby v Leopoldove má pre návštevy obhajoby prideľovanú stále rovnakú miestnosť a domnievajú sa, že sú pri poradách s Kočnerom utajene monitorovaní políciou.

Kočerov advokát Marek Para, ktorý vedie Kočnerovú obhajobu pre vraždu, už pre TV JOJ uviedol, že oboznamovaný spis vraždy považuje za nekompletný. Preto im vyšetrovateľ predĺžil čas na oboznamovanie sa so spisom do včerajšieho dňa (poz.red 10.10).

Čo je ale veľmi zaujímavé je tvrdenie obhajoby, že sa pri študovaní spisu ukázalo údajne nezákonné zaistenie Kočnerovho mobilu. Ide o mobil, ktorý polícii odovzdal Kočnerov niekdajší spolupracovník Peter Tóth. Je v ňom aplikácia THREEMA, z ktorej polícia získala tisíce kompromitujúcich správ medzi Kočnerom a napríklad s bývalou štátnou tajomníčkou a momentálne sudkyňou Monikou Jankovskou.

Para komunikáciu z aplikácie THREEMA ako dôkaz považuje za nepoužiteľný. Ak Končer s obhajcom podajú námietky po oboznámení sa so spisom vyšetrovania vraždy, bude o nich rozhodovať prokurátor.

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy