Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V chatovej oblasti niekto natiahol kovové lano. Mužovi na štvorkolke takmer prerezalo tepnu na krku
Zdielať na

V chatovej oblasti niekto natiahol kovové lano. Mužovi na štvorkolke takmer prerezalo tepnu na krku

DOLNÝ KUBÍN / V chatárskej oblasti nad Dolným Kubínom niekto cez poľnú cestu natiahol oceľové lano, a to medzi strom a stĺpik. Po ceste išiel muž na štvorkolke, do lana narazil a takmer mu odseklo hlavu, zachránila ho prilba. Zranenému a krvácajúcemu mužovi pomohla miestna chatárka. Ide pritom o poľnú cestu, po ktorej bežne jazdia cyklisti, medzi nimi aj deti.

"Keď som zbadal lano, začal som brzdiť. Chcel som ho nadvihnúť, ale lano ma zachytilo za prilbu a za krk, pričom mi rozrezalo skoro tepnu, mám šesť štichov. Popučilo mi mandle, mám zrazeninu v pravom oku, vidím iba matne na pravé oko," povedal štvorkolkár Igor Kutlík. Lano na Kubínskej holi mohlo aj zabíjať.

Štyridsaťtriročný Igor išiel z chaty, kde bol pomáhať. Prešiel asi 50 metrovým úsekom po poľnej ceste na hlavnú. Natiahnuté lano zbadal v poslednom momente. "Slnko mi svietilo do očí, mal som stiahnutú fóliu na prilbe. Lano ma zachytilo a zhodilo zo štvorkolky dole," povedal štvorkolkár.

"Prišla som domov, pred domom bol pán krvavý, ktorý potreboval pomoc, volala som mu sanitku," povedala chatárka, ktorá zranenému mužovi pomáhala. Zranený štvorkolkár skončil v nemocnici. "Mal poranenú oblasť hlavy a krku, po vyšetrení CT vzhľadom na to, že bol možný vývoj opuchu krku a dýchacích orgánov, bol prevezený na odsledovanie na ORL kliniku do Ružomberka," uviedol námestník DONsP v Dolnom Kubíne Rastislav Johanides.

Všetko už rieši polícia. Kto natiahol lano v chatárskej oblasti na poľnej ceste, je zatiaľ neznáme. "Údajne majú nejakí rozpor ohľadom cesty, tak namontovali tam lano, neviem z akého dôvodu. Je to veľký problém, chodia tam deti, cyklisti, s kočíkmi sa tam prechádzajú. Môže sa tam zavesiť hocikto," povedal Kutlík.

"Na prípade intenzívne pracujeme, vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia a právnej kvalifikácie skutku," povedal policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy