Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia rieši otrasný prípad. Muž mal znásilniť len 13-mesačné bábätko
Zdielať na

Polícia rieši otrasný prípad. Muž mal znásilniť len 13-mesačné bábätko

POĽSKO / Rodičia zverili svoju 13-mesačnú dcérku do opatery páru, ktorý býval vo vedľajšom byte a vybrali sa na niekoľko hodín do mesta. Keď sa vrátili, čakalo na nich strašné zistenie a museli s malým dieťaťom utekať do nemocnice. Upozorňujeme, že obsah článku nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Poľská verejnosť je otrasená po brutálnom znásilnení iba 13-mesačného dievčatka, ktoré do nemocnice priviezli jej vlastní rodičia. Tí si všimli, že na jej odeve sa nachádzajú stopy krvi. S obavami preto vyhľadali lekárov.

"Ukázalo sa, že dievčatko bolo poranené v rozkroku. Po konzultácii s gynekológom sme potvrdili, že to bolo zrejme dôsledkom trestného činu," 
potvrdil hovorca nemocnice Marek Ogrodziński.

"K znásilneniu dieťaťa pravdepodobne došlo počas toho, ako rodičia boli preč, prípad preto začala riešiť aj prokuratúra," uviedol vyšetrovateľ Bartosz Izdebski. 

Policajti zadržali dve osoby – manželov, ktorí bývali vo vedľajšom byte a v osudný večer opatrovali malé dieťa. Hlavným podozrivým bol 32-ročný muž. Jeho manželka mala pritom o všetkom vedieť, avšak nezasiahla. Podozrivý sa k činu priznal, účasť svojej ženy ale popiera. "Obvinený sa priznal k tomu, že v neprítomnosti svojej manželky sexuálne zneužil maloleté dieťa, o ktoré sa starali," dodal vyšetrovateľ. 

Rodičia malého dievčatka sú zdrvení a taktiež v opatere lekárov. 13-mesačné dieťa malo utrpieť aj viaceré zranenia vnútorných orgánov. V tejto chvíli je ale mimo ohrozenia života. "V prípade dokázania viny hrozí mužovi 15-ročný trest odňatia slobody," informoval hovorca polície Mateusz Drwal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy