Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najbližšie dni nás neminie vietor i prehánky. Zdá sa, že jeseň nastupuje v plnej kráse
Zdielať na

Najbližšie dni nás neminie vietor i prehánky. Zdá sa, že jeseň nastupuje v plnej kráse

BRATISLAVA / Počasie v utorok ovplyvňuje postupujúci studený front, za ktorým k nám začína prúdiť chladný, pôvodom arktický vzduch zo severných zemepisných šírok. V noci sme to ešte nepocítili, pretože bolo veľa oblakov, ale cez deň sú teploty citeľne nižšie oproti včerajšku. Objavujú sa aj prehánky.

Studený vzduch môže prekvapiť v noci. Pri prehánkach, ktoré sa vyskytnú miestami na severe, sa môže od nadmorskej výšky asi 1100 m nad ránom objaviť aj jemné decentné poletovanie snehových vločiek. Do rána teplota poklesne pri polooblačnej až oblačnej oblohe na 11 až 6 stupňov Celzia, ale na severe a v dolinách a kotlinách bude od piatich do jedného stupňa Celzia. "Bude silno veterno, na horách až víchrica. Cez deň bude prevládať premenlivá oblačnosť s ojedinelými prehánkami, od výšky asi 1400 metrov snehovými. Bude chladno. Severná polovica od 8 do 13 stupňov Celzia, južná polovica slovenska od 14 do 18 stupňov. Stále bude fúkať severák, v nárazoch okolo 55 km/h. Silný vietor ešte umocní pocit chladu," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Vietor sa upokojí vo štvrtok, keď pri vyjasnenej oblohe v noci poklesne teplota na sedem až tri stupne, v dolinách a kotlinách od dvoch do mínus dvoch stupňov Celzia. "Pozor, aj v nížinách sa nad ránom objaví prízemný mráz. Cez deň bude slnečno, ale chladno, od 13 do 18, na severe okolo 11 stupňov Celzia. Veľmi podobné počasie prinesie aj štvrtok, takže nad ránom prízemný mráz aj v nížinách a cez deň slnečno, s teplotou od 10 stupňov na severe po 19 stupňov Celzia na juhu," uviedla meteorologička. 

Z dnešného pohľadu sa víkend javí ako slnečný s oteplením. Počas soboty a nedele by sa maximálna teplota mala pohybovať od 14 do 17 stupňov Celzia na severe od 18 do 23 stupňov na juhu.

Leto sa definitívne končí. Bolo ale jedno z najteplejších. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy