Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
VIDEO: Na sídlisku v Čadci niekto pravdepodobne dokopal malú mačku, nejde o jediný útok na zviera
Zdielať na

VIDEO: Na sídlisku v Čadci niekto pravdepodobne dokopal malú mačku, nejde o jediný útok na zviera

ČADCA / Mnohí obyvatelia Čadce sú pobúrení. Na tamojšom sídlisku Žarec, zrejme niekto surovo dokopal mačiatko, ktoré musela zachraňovať veterinárka. V ostatných dňoch je to v meste už druhý útok na mačku.

Malý kocúrik sa má teraz naozaj dobre. Našla ho mladá žena vo vchode čadčianskeho paneláku, kde býva. Zhodou okolností je to veľká milovníčka mačiek. Zobrala si ho teda na chalupu v Terchovej, kde sa o neho s láskou stará aj so svojou rodinou. "Mal silný opuch tváre, mal zalepené oko, sme sa báli, že či ho nemá vykopnuté a sme sa báli aj sánku, či nie je tiež nejaká poškodená," vyjadrila sa nálezkyňa mačky Anna Rybárová. 

Doráňanému mačiatku vo vážnom stave musela pomôcť zverolekárka. "Boli podané antibiotiká a nejaké injekcie proti bolesti," uviedla zverolekárka Michaela Čičmanová. Podľa veterinárky, na malom, bezbrannom zvieratku sa určite niekto vyzúril. "Bolo určite takto dokopané, nasvedčovali tomu všetky zranenia," poznamenala ďalej.

Tento smutný prípad natoľko zasiahol ľudí z Čadce, že do hľadania po vinníkoch sa zapojilo aj vedenie mesta. "Kontaktoval som náčelníka mestskej polície, aby začal konať a vyšetril prípadných páchateľov. Kontaktovali sme aj štátnych policajtov," informoval primátor mesta Milan Gura. 

Kocúrikovi už dali aj meno, volá sa Emilko. Nielen ľudia, ktorí ho zachraňovali si veľmi želajú, aby sa takáto útoky už nikdy viac neopakovali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy