Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V dome prezidentky Zuzany Čaputovej nahlásili bombu
Zdielať na

V dome prezidentky Zuzany Čaputovej nahlásili bombu

PEZINOK / Bomba v dome prezidentky Zuzany Čaputovej. Na adrese, kde býva hlava štátu zasahovali všetky záchranárske zložky. Policajti prijali anonymný oznam o výbušnine a zakrátko už oznamovateľku vystopovali. Ide o psychiatrického pacienta.

Ako prvý o tom informoval portál HNonline. Do miesta bydliska slovenskej prezidentky boli ihneď po nahlásení bomby privolané všetky záchranárske zložky. Policajti oznam nebrali na ľahkú váhu, celú ulicu na niekoľko hodín uzavreli a evakuovali aj obyvateľov susedných domov. "Uvedené oznámenie sme okamžite preverili, na miesto boli vyslaní pyrotechnici  a psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

"Informáciu môžem potvrdiť, pani prezidentkaje v poriadku. Pre podrobnejšie informácie sa obráťte na políciu," uviedol pre noviny.sk hovorca prezidentky Martin Strižinec. 

Policajti za 45 minút od prijatia oznámenia vypátrali volajúcu, bola ňou psychiatrická pacientka, ktorá zatelefonovala z jednej z bratislavských nemocníc. "Na základe týchto zistení bola operačným strediskom ihneď na miesto vyslaná hliadka PZ. Po príchode na miesto policajti v čase okolo 20:00 h obmedzili na osobnej slobode ženu, podozrivú zo spáchania uvedeného skutku," pokračovala policajná hovorkyňa. 

Či bola Zuzana Čaputová v čase preverenia oznamu v dome nám jej hovorca neprezradil, nechcel udalosť komentovať, potvrdil, ale že prezidentka je v poriadku. A teda nie len ona, nikomu sa nič nestalo, pyrotechnická prehliadka skončila s negatívnym výsledkom - išlo o falošný oznam. "V tejto súvislosti vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. Podozrivá 52-ročná žena bola umiestnená v cele policajného zaistenia,"  uzavrela Slamková. 

Prezidentka Zuzana Čaputová o spravodlivosti na Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy