Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pred súd sa postavili bratranci, ktorí mali plánovať úkladnú vraždu. Obeťou mal byť spoločník jedného z nich
Zdielať na

Pred súd sa postavili bratranci, ktorí mali plánovať úkladnú vraždu. Obeťou mal byť spoločník jedného z nich

BANSKÁ BYSTRICA / Na špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici priviezli mužov, ktorí podľa obžaloby pripravovali úkladnú vraždu. Jaroslav a jeho bratranec si údajne na čiernom trhu zaobstarali samopal. Obeťou mal byť Jaroslavov spoločník v bezpečnostnej službe. Vraždu sa polícii podarilo prekaziť.

Obžalobe z úkladnej vraždy čelia dvaja muži, ide o bratrancov. Obeťou mal byť spoločník jedného z nich. Peniaze, nezhody a dlžoby mali rozhádať spoločníkov v popradskej bezpečnostnej službe. Problémy sa mali vyhrotiť až tak, že obžalovaný Jaroslav podľa obžaloby naplánoval fyzickú likvidáciu svojho spoločníka. Pomáhať mu mal jeho bratranec, ktorý na čiernom trhu zohnal samopal vzor 58. "Meritom veci je zadováženie si samopalu, ktorý mal slúžiť na odstránenie spoločníka hlavného z páchateľov," uviedol prokurátor ÚŠP. "Dôvodom mali byť finančné nezhody v ich spoločnom podnikaní," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Samotnú vraždu prekazila policajná razia, počas ktorej boli zadržaní obaja muži a tak isto policajti zaistili aj samopal. O ňom teraz obžalovaní tvrdia, že nebol určený na vraždu. "Mal slúžiť na obchodnú činnosť, kúpa - predaj, nič viac," poznamenal obhajca Ľubomír Kaščák. Ako svedok vypovedal aj muž, ktorý sa mal stať obeťou plánovanej vraždy. Potvrdil, že s bývalým spoločníkom mali nezhody. 

"Súd na dnešnom hlavnom pojednávaní vypočul troch svedkov a prečítal listinné dôkazy," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

Kauza pokusu o vraždu gelnického podnikateľa neutícha. Pred súd sa postavil Nigutov šofér. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy