Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hrozivý nález v Národnom parku Poloniny: Turista objavil bezvládne telo mladého muža
Zdielať na

Hrozivý nález v Národnom parku Poloniny: Turista objavil bezvládne telo mladého muža

POLONINY / Nehybné telo muža objavil turista v lesoch nad vodnou nádržou Starina. Na miesto prišli hraniční policajti aj horskí záchranári, no už mu pomôcť nedokázali. Neznámy asi 30-ročný muž nemal pri sebe doklady. Vyzerá to, že skonal iba pred niekoľkými dňami.

Na bezvládne telo natrafil úplnou náhodou turista. Okamžite privolal pomoc. "Táto osoba sa nachádzala v katastrálnom území bývalej obce Ruské v lokalite Kepovec," vyjadril sa Vasiľ Semjon, starší záchranár  HZS Bukovské vrchy. Podľa zistení polícia neznáma osoba pri sebe nemala žiadne doklady. Na miesto vyslali celú výjazdovú skupinu. Smerovali tam tiež hraniční policajti z Topole a aj horskí záchranári. 

Okolnosti zadokumentoval aj kriminalistický technik. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania muž ležal v lesoch nad Starinou iba niekoľko dní. "Na miesto bol prizvaný aj obhliadajúci lekár, ktorý vylúčil cudzie zavinenie," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Okolnosti úmrtia však stále zostávajú nejasné.

Na určenie presnej príčiny smrti obhliadajúci lekár nariadil pitvu. Podľa zistení polície ide o muža vo veku 25 až 30 rokov. "Po obhliadke lekárom a policajným technikom bolo telo transportované a odovzdané pohrebnej službe," povedal ďalej Semjon. Muža previezli do domu smútku v Snine. Až ďalšie vyšetrovanie ukáže, o koho išlo a čo ho stálo život. "Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzavrela policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy