Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neviete, ako motivovať svojho prváčika k učeniu? Tieto pracovné zošity vám môžu pomôcť
Zdielať na

Neviete, ako motivovať svojho prváčika k učeniu? Tieto pracovné zošity vám môžu pomôcť

BRATISLAVA / Viacerých rodičov trápi problém, ako svojho prváčika motivovať k učeniu? Ak učebnice ani po prvom týždni či dvoch v školskej lavici dieťa nezaujali, odborníci radia siahnuť po pracovných zošitoch s hravým kreslením. Redakcia TV JOJ ich vyskúšala.

Obe dievčatá majú šesť rokov, do rúk sme im dali pracovné zošity a výsledok? Zaujali. Napríklad zošit hravé kreslenie, či počítanie pritom deti vedie k osvojeniu si oblúčikov, oválov, dlhých čiar, či vlnoviek. Čo je príprava na písanie veľkých aj malých písmeniek a návod k spočítavaniu. Získavajú zručnosti bez toho, že by si to uvedomili. Skúsená psychologička radí motivovať predškolákov či školákov k učeniu formou hry. "Pre deti je to veľmi nápomocné, pokiaľ môžu niektoré zručnosti a schopnosti si nacvičovať aj doma s rodičmi, takou voľnou hravou formou. Je to veľmi milé, pokiaľ ej to formou nenásilnou, nenápadnou, neoficiálnou," vysvetlila psychologička Monika Longauerová. 

Keď deti nechcú písať vlnovky a písmenka, tak ich motivujte tak, že idete kúpiť mlieko, napíšte to a vysvetlite ako je dôležité vedieť písať. "Tie omaľovánky, či pracovné zošity by ale nemali byť veľké ani príliš hrubé. Je dobré keď sa ide krok po kroku," dodala psychologička. 

​Odborníčka radí rodičom, ako správne začať školský rok. Je dobré strašiť deti školou?:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy