Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V historickom parku pri kaštieli Betliar privítali množstvo dobrovoľníkov
Zdielať na

V historickom parku pri kaštieli Betliar privítali množstvo dobrovoľníkov

BETLIAR / Múzeu po vyhorení hradu Krásna Hôrka chýbajú financie na sezónnych pracovníkov, a tak sa rozhodli pomôcť dobrovoľníci. Práce bolo viac než dosť, pretože aj nedávne lokálne búrky tam spôsobili spúšť. No ľudia sa nezľakli, zobrali lopaty, hrable, aj ťažkú techniku a pustili sa do práce.

Historický park pri kaštieli Betliar si zamiluje každý, kto doňho vkročí. Aj preto sa do brigády zapojili ľudia všetkých vekových kategórií, a to tak dôchodcovia ako aj deti.

Okrem čistenia a odstraňovania náletových drevín či úpravy terénu, ľudia upratovali aj škody po lokálnych búrkach, ktoré sa okresom prednedávnom prehnali.

Všetci dobrovoľníci boli na začiatku brigády preškolení. Keďže 57-hektárový anglický park patrí medzi najvýznamnejšie na Slovensku, pracovať museli pod odborným dohľadom.

Desiatky nadšených ľudí s chuťou do práce potešili aj vedenie múzea, ktoré pomoc naozaj potrebuje. "Kvôli absencii hradu Krásna Hôrka sa múzeum ocitlo v náročnej finančnej situácii, kedy si nemôžeme dovoliť zamestnať dostatok letných sezónnych pracovníkov," vysvetľuje Tímea Máteová, riaditeľka SNM - Múzea Betliar. 

Brigáda bola naozaj úspešná, park je opäť o čosi krajší. Napriek dnešnej vysokej účasti vedenie múzea verí, že najbližšie sa do skrášľovania parku zapojí ešte viac ľudí

Vojenská brigáda z Nemecka si prišla uctiť pamiatku padlých vojakov do Važca: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy