Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúci prípad na bratislavskom sídlisku: V byte mal 36-ročný muž mesiace týrať ženu
Zdielať na

Šokujúci prípad na bratislavskom sídlisku: V byte mal 36-ročný muž mesiace týrať ženu

BRATISLAVA / Šokujúci prípad sa odohral v jednom z bytov na bratislavskom sídlisku Petržalka. Polícia tu zasahovala v prípade psychického a fyzického týrania ženy. 36-ročný muž ju mal minimálne dva mesiace držať v byte. Podľa zistení polície mala rôzne zranenia a keďže jej odopieral pohyb a stravu, vážila len okolo 40 kilogramov. Mužovi teraz hrozí 3 až 8 rokov za mrežami.

Na tiesňovú linku v piatok večer dostali oznámenie o fyzickom napadnutí ženy na bratislavskom sídlisku Petržalka. Muž mal pred vchodom napadnúť svoju družku a po schodoch ju násilne vytiahnuť do domu. Žena tu mal okrem toho páchateľ aj násilne držať v jednom z bytov. Hrozivý incident sa odohrával na Šustekovej ulici.  "V piatok okolo ôsmej išli na bicykli a potom, keď sa vracali, tak ona nechcela ísť naspäť s ním domov a tak ju násilím dovliekol až domov do bytu a bolo to dosť také násilné," opísali situáciu svedkovia. 

"Policajti bezodkladne preverili a potvrdili hodnovernosť tohto oznámenia, pričom na mieste na nachádzali aj hliadky HaZZ a Rýchlej zdravotníckej pomoci. Nakoľko na opakované výzvy policajtov k otvoreniu dverí muž nereagoval a z bytu sa ozýval hlasitý krik, na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač," informovala policajný hovorca Michal Szeiff. 

Vyjednávač s 36-ročným mužom, ktorý mal žene ubližovať, nadviazal kontakt, no celá situácia sa ešte zhoršovala. Muž bol stále viac agresívnejší a ženu viac a viac ohrozoval. Policajti tak následne vtrhli do bytu. "Za použitia donucovacích prostriedkov muža spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode. V byte bola následne nájdená žena, pričom na pohľad bolo zjavné, že jej zdravotný stav si vyžaduje lekárske ošetrenie v zdravotníckom zariadení," uviedol ďalej Szeiff. 

Muža policajti po zadržaní odviezli do cely policajného zaistenia. Ďalším vyšetrovaním sa ale zistilo, že muž svojej obeti psychicky a fyzicky ubližoval minimálne 2 mesiace. Žena mala viaceré podliatiny v oblasti tváre a celého tela, rezné aj bodné rany. Podľa zistení polície ale nedostávala ani jesť, a nemohla sa ani voľne pohybovať.

"Počas prehliadky bola v byte zároveň nájdená injekčná striekačka s obsahom neznámej kryštalickej látky ako aj zelená sušená rastlina. Tie boli zaistené a odoslané na expertízu. Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby a trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi," dodal policajný hovorca. V prípade preukázania viny hrozí hrozí mužovi za takéto konanie trest tri až osem rokov za mrežami. 

Pozrite si reportáž o prípade muža, ktorý týral svoju ženu aj susedov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy