Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Búrky vytopili celú nitriansku bytovku. Voda tiekla prúdom od hora až dole
Zdielať na

Búrky vytopili celú nitriansku bytovku. Voda tiekla prúdom od hora až dole

NITRA / V Nitre v centre mesta zostala po búrke vytopená celá bytovka. Voda tiekla silným prúdom od hora až dole. Ľudia majú všetko zatečené a dokonca aj popraskané steny. Bytovku momentálne rekonštruujú. Firma, však hovorí, že počasie ovplyvniť nevie. Prácu im komplikujú neustále búrky.

Podľa obyvateľov, počas búrky voda tiekla prúdom. Dostala sa do chodieb ale aj bytov. "Prúdom tiekla do jadier a potom dole," opísal situáciu obyvateľ bytu. Zatečené sú izby, kúpeľne, ale aj kuchyne. Voda sa valila aj z lustrov. Všetci robili čo mohli, ale dážď bol silnejší. "Polovička bytu je zatopená," uviedol obyvateľ bytu. "Objavovali sa fľaky, jeden za druhým. Už to nekvapkalo, už to vyslovene tieklo," dodal ďalší. 

Obyvatelia sa ani na chvíľu nezastavili, viacerí majú okrem stien zničený aj nábytok. Vodu nestačili zachytávať ani do vedier či hrncov. Voda po bytoch tak tiekla, že v niektorých majú popraskané aj steny. "Do plaču nám je, no čo s tým," povedal majiteľ bytu. 

Bytovku momentálne rekonštruujú a práve robia strechu, Majiteľ pre TV JOJ povedal, že urobili vopred aj opatrenia. Počasie ovplyvniť nevedia, keďže išlo o prietrž mračien. "Strecha je zabezpečená, ako sa len dalo, fólie sme tam dali, ráno tam boli chlapi vynášať vodu," informoval majiteľ stavebnej firmy. "Je vidieť, že je to zakryté, ale silná búrka to bola," potvrdila obyvateľka bytovky. 

Majiteľ pre TV JOJ povedal, že ho celá situácia mrzí. Firma v stavebníctve pôsobí dlhé roky a škody budú nahradené cez poisťovňu. Aj v čase nakrúcania reportáže prišla búrka. "Čakáme, že to bude to isté, čo bolo dnes do rána," povedal obyvateľ bytu. "Škody budú odstránené, to počasie nás zaskočilo. Zaskočí to nielen nás, ale aj iné firmy," dodal majiteľ stavebnej firmy.

Viaceré obce v Nitrianskom kraji po nočnej búrke bojujú s vodou 

Obce v Nitrianskom kraji bojujú po nočnej silnej búrke zo záplavami. Voda miestnym obyvateľom zaplavila pivnice, suterény domov aj studne. Neunikla tomu ani obec Hájske v okrese Šaľa. Podľa jej starostu sa živel valil z polí od diaľnice R1. Voda potom vtekala do obecného potoku. Zo sebou ale z polí brala všetko, čím sa upchali mosty a voda sa z potoka vyliala.

Na miesto okamžite prišli hasiči. Starosta, ktorého dom tiež zaplavilo, ráno vyhlásil tretí pohotovostný stupeň. Od popoludnia ho znížili na druhý stupeň. "Išla cez ulice, vytopila pivnice všetky. Mali sme tu 5 vozidiel z dobrovoľných hasičkých zborov, ktorí pomáhali ľuďom odstraňovať škody, lebo všade je bahno, všetko je zničené. Nábytok, sedacia súprava, počítač. No proste všetko pod vodou a to je bahno špinavé, proste smrdí to," dodal Jaroslav Bennár, starosta obce Hájske. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy