Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovensko potrápia búrky a dažde: Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa
Zdielať na

Slovensko potrápia búrky a dažde: Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa

BRATISLAVA / Silné lejaky a búrky potrápia obyvateľov všetkých krajov nielen v nedeľu. Meteorológovia už vydali výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá bude platiť v pondelok. Pre niektoré okresy bude platiť aj výstraha pred horúčavami.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí v nedeľu po celý deň a pre všetky kraje, informujú o tom meteorológovia SHMÚ. 

Nedeľa bude v teplom a vlhkom vzduchu, opäť s prehánkami a aj intenzívnymi búrkami. Veľmi teplo a dusno! Denná teplota bude v intervale od 30 do 34, na severe okolo 28°C. "Aj začiatok budúceho týždňa bude veľmi teplý a dusný. Často sa budú objavovať prehánky a aj intenzívne búrky. Denná teplota bude v intervale od 28 na severe po 34°C na juhu," uviedla meteorologička Miriam Jarošová. 

V pondelok sa počasie veľmi nezmení, rovnako bude platiť výstraha prvého stupňa pred búrkami, no len do 19.00 hodiny. Aj v pondelok bude veľmi teplo a dusno. Najnižšia nočná teplota 20 až 15, v údoliach miestami okolo 13 stupňov. Najvyššia denná teplota bude 28 až 33, na Orave a pod Tatrami okolo 26 st. 

V utorok musia obyvatelia Košického kraja počítať aj s vyššími teplotami. Meteorológovia totiž vydali výstrahu 1. stupňa, ktorá bude platiť medzi 14-tou až 1-tou hodinou. 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy