Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zistenia TV JOJ: Kočner a Zsuzsová zháňali podpisy pre stranu Cieľ aj medzi klientmi skrachovaných nebankoviek
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Kočner a Zsuzsová zháňali podpisy pre stranu Cieľ aj medzi klientmi skrachovaných nebankoviek

BRATISLAVA / Z údajnej komunikácie medzi Alenou Zsuzsovou a Marianom Kočnerom je zrejmé, že jeho spoločníčka bola veľmi aktívna pri agitácii za vznikajúcu Kočnerovu stranu. Portál aktuality.sk zverejnil informácie, podľa ktorých Zsuzsová písala Kočnerovi, že hárky nechala u reportérky Televízie JOJ, na vrátnici v Markíze, ale aj u starostov rôznych obcí v okolí Komárna, čo všetci popreli. To však nebola jediná ich snaha o získanie podpisov. Televízia JOJ má k dispozícii informácie o tom, že pre stranu Cieľ ich zháňali aj medzi poškodenými klientmi skrachovaných nebankoviek z minulosti.

"Ma to nahnevalo, že ešte takýmto spôsobom idú získavať ďalej hlasy. A som vedela, že to nerobí pre občanov poškodených, ale že to robia pre seba," vraví poškodená klientka nebankoviek, Alena Mikulová. Súvislosti dnešných dní ju navyše utvrdili v tom, že aj ju chcel v konečnom dôsledku zneužiť na založenie svojej strany.

​Alena je jednou z desiatok tisíc poškodených klientov skrachovaných nebankových subjektov v minulosti. Podľa tvrdení niektorých z nich, ich situáciu chceli zakladatelia strany Cieľ zneužiť vo svoj prospech.

Hovorí o tom aj pán Lumír z Banskej Bystrice. Aj on bol jedným z tých, ktorí sprostredkovane obdržali pozvánku od Petra Tótha na stretnutie predsedníctva Združenia poškodených klientov v Kočnerovom hoteli na Donovaloch. Takto znela: 

"Milí priatelia. Dovoľujem si Vás pozvať na zasadnutie rozšíreného predsedníctva Združenia poškodených občanov, ktoré sa uskutoční v hoteli Šport na Donovaloch. Hosťom nášho rokovania bude bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Peter Tóth. Oboznámi nás s realistickým a časovo prijateľným plánom na dosiahnutie aspoň čiastočnej náhrady škody spôsobenej členom nášho združenia:" 

Na stretnutie dorazilo niečo vyše 30 ľudí. Dostali obed a 30 eur cestovné. K tomu im mal Peter Tóth spolu so šéfom združenia pribaliť aj hárky, ktoré mali rozdistribuovať svojim členom. "Za každého člena, ktorého presvedčia, aby to podpísal, tak dostávali odmenu. Neviem či jedno euro za každého, podpísaného, za každý podpis," spomína si Lumír. 

Predseda Združenia poškodených odmieta, že by boli zneužití na založenie strany Cieľ a tvrdí, že Tóthovi žiadne podpisy k založeniu strany neodovzdal. "Ja som čestný človek, ja som to neodovzdal nikomu. Je to u mňa," vraví Štefan Šipoš.

V súvislosti s podpisovými hárkami na portáli Aktuality.sk zverejnili ďalšiu údajnú komunikáciu medzi Mariánom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou. Zsuszová mala Kočnerovi zvestovať, že podpisové hárky mala nechať na vrátnici v Markíze, ako aj redaktorke TV JOJ Drahu Dobrovicsovej. Televízia Markíza pre aktuality túto správu odmietla. Rovnako spájanie so Zsuzsovej agitáciou odmietla aj Dobrovicsová. "Informácie, ktoré boli medializované ma veľmi nepríjemne zaskočili a to nielen preto, že ani s Kočnerom, ani so Zsuzsovou sa nepoznám. Za mňa hovorí moja práca, stačí si pozrieť moje reportáže napríklad aj k tejto kauze," vyjadrila sa reportérka TV JOJ Drahu Dobrovisová.  

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy