Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deti nepochopiteľne hádzali v ZOO do zvierat kamene. Viaceré z nich utrpeli zranenia
Zdielať na

Deti nepochopiteľne hádzali v ZOO do zvierat kamene. Viaceré z nich utrpeli zranenia

SNINA / Zákernosť a bezcitnosť. Aj týmito slovami reagujú mnohí na správanie sa neznámych detí, ktoré v minizoo v Snine naháňali bezbranné zvieratá a hádzali do nich kamene. Niekoľko zvierat má aj zranenia. Vyčíňanie detí sa podarilo zachytiť na video, ktoré zverejnili aj na sociálnych sieťach. Podľa majiteľa obľúbenej zoo si deti neuvedomili, aké mohla mať táto nevhodná zábava následky.

"Stala sa taká situácia v našej minizoo, že neviem z akého dôvodu sa dostali medzi zvieratá deti, ktoré tie zvieratá naháňali a hádzali po nich kamene," vraví predseda OZ Animoterapeuticko-jazdecké centrum v Snine, Vladislav Juško. 

Sledujete video, ktoré zachytáva, ako zvieratá nekontrolovane pobehujú. Jedno z detí preliezlo dokonca priamo do výbehu cez oplotenie. "O to zákernejšie to bolo, lebo si ich zatvoril do malého priestoru, lebo inak sú v celom, ale on zatvoril do menšieho výbehu a tam ich naháňal," pokračuje Juško. 

"Záleží aj na tom, ako boli vychovaní rodičia, pretože by mali viesť deti k tomu, že zvieratá sú bezbranné," myslí si návštevníčka z Moravy.  Zvieratá boli aj niekoľko hodín po incidente stále vystrašené. 

"Došlo aj k poraneniu niektorých zvierat," potvrdil Juško. V nebezpečnej situácii však boli aj deti, no tie si zjavne neuvedomovali, čo všetko sa mohlo stať. "Zvieratá mohli skočiť, veď je tam daniel, ktorý má parohy, oni v tom amoku, keď sa boja, lebo tam je dosť malý priestor, mohli skočiť do plota, zviera sa mohlo zabiť a mohli skočiť doňho a mohlo dôjsť k vážnemu poraneniu," vysvetľuje Juško. "A keď tie deti budú veľké, tak čo z nich bude nakoniec," dodala návštevníčka z Moravy. 

Na jednom zo sídlisk odkiaľ mali deti pochádzať sme hľadali ich rodičov, no o koho ide nám nik nevedel povedať. Vo vyhľadávanej minizoo môžu návšetvníci vidieť bežné domáce zvieratá ale aj vzácneho zubra či lamy. Môžu ich pohladkať aj nakŕmiť. Každoročne počas leta tu organizujú pre deti letný tábor.

"Ďakujem za tú odozvu ľudí, ktorí mi poslali videá a upozornili na to, že niečo také sa deje. Takže som veľmi rád a ďakujem," dodal Juško. Zatiaľ trestné oznámenie podať neplánujú.

Podobný prípad sa stal aj v Českej republike. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy