Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vystrašený a zaseknutý. Mestskí policajti zachránili srnca v problémoch
Zdielať na

Vystrašený a zaseknutý. Mestskí policajti zachránili srnca v problémoch

PÚCHOV / Mesto Púchov je obkolesené troma pohoriami, aj preto je úplne bežné, že sa divá zver dostáva do okrajových častí. Ľudia vtedy o pomoc žiadajú mestských policajtov. V mestskej časti Hrabovka zachraňovali statného a predovšetkým statočného srnčeka.

"Bol zakliesnený, hlavu a prednú časť mal na ceste a nohy mal za plotom," povedal mestský policajt. Srnec sa zo zovretia nedokázal dostať vlastnými silami. "Srnček bol v strese, vydával zastrašujúce zvuky," povedal mestský policajt z Púchova Radoslav Baček.

Zakliesnený srnček nerozumel tomu že mu mestskí policajti chcú pomôcť a bránil sa. Chlapi si preto požičali od ľudí plachtu, ktorou mu prekryli hlavu, aby ho upokojili. "Ja som mu textíliu držal a kolega ho zozadu vytiahol von," uviedol Baček. 

Ľudia v okrajových častiach Púchova sú na divé zvieratá zvyknutí. "Od začiatku roka riešili diviaka srnčeka srnku, zachraňovali už sokola, či kačičiek, a túlavých psov," uviedla hovorkyňa mesta Púchov Tatiana Moravcová. 

Srnček sa zrejme chcel ísť napiť do blízkeho potoka. "Na tú vodu chodia, to som ich už niekoľkokrát videl prísť sem na potom a potom zmiznú," povedal obyvateľ Hrabovky. Zmizol aj ten zachránený. "Ani sme ho nestačili odfotiť keď uchodil, nebol poranený bol v dobrej kondícii, celkom bol veľký a krásny," povedal policajt. 

Na Slovensku potrebujú srnky alebo srnci pomoc pomerne často. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy