Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Penta prehrala súdny spor so štátom. Rozsudok ešte ale právoplatný nie je
Zdielať na

Penta prehrala súdny spor so štátom. Rozsudok ešte ale právoplatný nie je

BRATISLAVA / Finančná skupina Penta prehrala dlho trvajúci súdny spor so štátom. Sudkyňa Okresného súdu Bratislava I zamietla žalobu Penty pre zákaz zisku súkromných zdravotných poisťovní, o ktorom rozhodla prvá vláda Roberta Fica v roku 2007. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Hovorca finančnej skupiny nám povedal, že sa najprv musia oboznámiť s odôvodnením súdu. Minister financií je naopak šťastný a rozhodnutie súdu považuje za výhru všetkých občanov Slovenska. Rozhodnutie súdu víta aj Lekárske odborové združenie. "S verdiktom sa potrebujeme detailne oboznámiť a na základe toho, aké bude zdôvodnenie, sa rozhodneme o prípadnom ďalšom postupe. Rozhodnutie súdu samozrejme rešpektujeme," povedal Martin Danko, hovorca Penty. 

"Som nesmierne rád, že súd potvrdil náš názor, a že sme v tomto súdnom spore vyhrali. Chcem sa touto cestou poďakovať všetkým kolegom na ministerstve financií za skvelú prácu, ktorú odviedli pri riešení tohto náročného sporu. Je to víťazstvo všetkých občanov Slovenska," vyjadril sa minister financií Ladislav Kamenický. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy