Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Hasiči zachraňovali dezorientované teliatko. Padlo do odkrytej šachty
Zdielať na

VIDEO: Hasiči zachraňovali dezorientované teliatko. Padlo do odkrytej šachty

MEDZILABORCE / Bolo len šťastím, že do tri metre hlbokej šachty nespadol človek- takéto sú reakcie obyvateľov Čabaloviec na chýbajúce poklopy odvodňovacích šácht. V nedeľu podvečer do jednej spadlo teliatko. Vytiahnuť ho z trojmetrovej hĺbky bolo náročné. Hasiči z Medzilaboriec sa však vynašli a zviera aj vďaka nim po pár minútach znova behalo po lúke.

Tri metre hlboká odvodňovacia šachta, na ktorej chýba poklop je veľkým nebezpečenstvom. Miestni pre TV JOJ povedali, že kryty zakaždým niekto ukradne. Pre stádo dobytka, ktoré sa na týchto lúkach pasie ale predstavujú skrytú pascu. "Šachta je hlboká dva a pol až tri metre," povedal veliteľ zásahu hasičov v Medzilaborciach Radoslav Rjaby. 

To, že zviera uviazlo v šachte si všimol miestny pastier, okamžite preto privolal hasičov. "Lebo teliatka sa tu rozbehli, oni počuli, že tu niečo búcha," povedal pastier Demeter. 

"Po príchode na miesto zásahu sa zviera nachádzalo vo vnútornej šachte, ktorá smeruje na západ a nebolo ho vôbec vidno," dodal Rjaby. Jeden z hasičov zliezol do asi tri metre hlbokej šachty po rebríku a zviera zaistil hasičskými hadicami. "Bolo už vysilené tak nebol až taký problém priviazať ho tými hadicami," povedal Rjaby. 

Podľa pastiera mohlo byť zviera v šachte zhruba dve hodiny. Hoci bolo poriadne vyčerpané a vyplašené, cestu k mame našlo hneď.

Pozrite si celé video zo záchrany. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy