Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Luxusné auto pohltili plamene. Majiteľom má byť známy slovenský hokejista
Zdielať na

Luxusné auto pohltili plamene. Majiteľom má byť známy slovenský hokejista

KOŠICE / V Košiciach horelo luxusné auto, ktoré patrilo známemu hokejistovi Erikovi Černákovi. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Škoda je vyčíslená na viac ako 130-tisíc eur.

Známy hokejista svoje luxusné vozidlo odparkoval pod blokmi. Obyvateľov v noci zobudili výbuchy pneumatík. Mercedes G 500 plamene zachvátili približne o pol druhej v noci. Horieť začala predná časť auta. "Na aute začal hučať poplach, a tak som vyšiel von, že koho je to auto. Zbadal som veľké plamene, praskali gumy," opísal situáciu sused. 

Hoci boli hasiči na mieste o niekoľko minút, auto bolo vo vysokom štádiu horenia. Plamene ho takmer do tla zničili. "Následkom horenia došlo k obhoreniu a poškodeniu prednej časti vozidla, interiéru a motorovej časti," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Jeho majiteľ, hokejista pôsobiaci v prestížnej NHL Erik Černák, si ho mal zadovážiť len pred niekoľkými týždňami. TV JOJ sa s ním pokúšala kontaktovať, na telefonáty ani sms správy nereagoval. Údajne je momentálne v zahraničí. "Majiteľovi vozidla vznikla doposiaľ nezistená škoda prevyšujúca sumu 133-tisíc eur," povedala Jana Mésarová.

Policajní technici na mieste odobrali vzorky na zistenie typu použitej horľavej látky. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci , bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala hovorkyňa KR PZ Košice. 

Starší manželský pár zažil naozaj nepríjemnú noc. Domom im otriasol silný výbuch a následne zistili, že im v garáži horí auto:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy