Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Záchranná zdravotná služba Falck na Slovensku končí
Zdielať na

Záchranná zdravotná služba Falck na Slovensku končí

BRATISLAVA / Spoločnosť Falck končí s prevádzkovaním staníc Záchrannej zdravotnej služby na Slovensku. Definitívne sa stiahne na budúci rok po uplynutí platnosti súčasných licencií. Firma sa tak rozhodla po polročnej analýze slovenského trhu.

Falck na Slovensku prevádzkuje 107 staníc a zamestnáva 1400 ľudí, prevážne zdravotníkov. Spoločnosť prisľúbila pomoc pri prechode zamestnancov k budúcim poskytovateľom záchraniek.

"Súčasťou novej stratégie spoločnosti je zamerať sa na kľúčové trhy. Aj preto sme v uplynulých šiestich mesiacoch dôkladne analyzovali slovenský trh a jeho obchodný a rizikový profil, výsledkom čoho vzniklo naše rozhodnutie slovenský trh opustiť a znížiť tak potenciálne riziká súvisiace s prevádzkou záchrannej zdravotnej služby v tejto krajine," informovala hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková.

Na vzniknutú situáciu reagoval aj rezort zdravotníctva. "Ide o rozhodnutie danej súkromnej spoločnosti, ktoré berieme na vedomie. V následnom udeľovaní licencií na prevádzkovanie staníc záchrannej zdravotnej služby, budú tieto udelené úspešným subjektom, ktorí splnia stanovené kritériá," uviedla hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy