Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Namiesto oslavy smrť. Dvaja bratia sú obvinení z vraždy svojho najmladšieho brata
Zdielať na

Namiesto oslavy smrť. Dvaja bratia sú obvinení z vraždy svojho najmladšieho brata

TOPOREC / V nedeľu v noci počas osláv pri salaši za obcou Toporec vyhasol mladý život. Otca štyroch detí dobodali a ten na mieste zraneniam podľahol. Policajti z vraždy obvinili mužových dvoch starších bratov.

Na salaši za obcou Toporec mali bratia oslavovať narodeniny jedného z nich, ale strhla sa hádka, ktorá skončila tragédiou. Dvaja starší bratia mali dobodať svojho najmladšieho brata, ktorý na mieste zraneniam podľahol. "Po požití alkoholických nápojov došlo k verbálnemu konfliktu a neskôr aj k fyzickej potýčke, po ktorej v dôsledku zranení, šoku po úraze a krvácaní, napadnutý muž zomrel," potvrdila Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Po zavraždenom Michalovi zostala vdova so štyrmi malými deťmi. Starosta Lendaku, odkiaľ zavraždený pochádza, je pripravený pomôcť, no tragédia rodinu doživotne poznačila. 

​​Obaja bratia sú obvinení zo zločinu vraždy, pričom sú momentálne v cele policajného zaistenia. Celý prípad prevzal krajský vyšetrovateľ. "Z doposiaľ získanej dôkaznej situácie boli obaja zadržaní muži obvinení zo zločinu vraždy. Zákon pri takomto zločine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na 20 až 25 rokov,"  informovala Jana Ligdayová.

Starosta obce Lendak pre TV JOJ povedal, že nechápe, čo sa mohlo stať. "Sme z toho všetci nešťastní. Išlo o rodinu, v ktorej nie sú agresívni, sú priateľskí. Takže vôbec nerozumieme, prečo sa to stalo," povedal starosta Pavel Hudáček. Bratov dobre poznali aj majitelia salaša, kde sa tragédia odohrala. A aj oni sú z udalostí viac než zaskočení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy