Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Návštevníci Ľubovnianskej vrchoviny, pozor: Tu a v okolí mesta sa pohybuje medveď
Zdielať na

Návštevníci Ľubovnianskej vrchoviny, pozor: Tu a v okolí mesta sa pohybuje medveď

Archívna reportáž

POPRAD / V Ľubovnianskej vrchovine v okrese Stará Ľubovňa sa pohybuje medveď. Mesto preto upozorňuje obyvateľov aj turistov, aby boli ostražití. Medveď totiž migruje viacerými územiami, pozor si treba dať najmä v pohorí.

"V uplynulých dňoch bol na Oslom a Širokom vrchu Ľubovnianskej vrchoviny zaznamenaný pohyb medveďa hnedého. Mesto Stará Ľubovňa v spolupráci s Poľovníckym združením OSLI preto vyzýva verejnosť k zvýšenej opatrnosti verejnosti pri návšteve ľubovnianskych lesov i širšieho okolia v rámci Ľubovnianskej vrchoviny, keďže medveď ďalej migruje daným územím," napísalo mesto na svojej stránke. 

Turisti by mali byť v týchto dňoch v spomínaných oblastiach o čosi hlučnejší. Tiež by sa radšej mali pohybovať vo väčšom počte a nie jednotlivo. "V súvislosti s výskytom medveďa v Ľubovnianskej vrchovine však vyzývame obyvateľov i návštevníkov na mimoriadnu ostražitosť. Pevne veríme, že k nijakým stretom medveďa s ľuďmi nedôjde," uviedol Aleš Solár, prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni. 

V prípade zaznamenania ďalších informácií o pohybe medveďa hnedého v Ľubovnianskej vrchovine môžete kontaktovať Mestskú políciu - 159,  alebo Poľovnícke združenie OSLI (0917 888 533). 

V Tatrách fotopasce zachytili tancujúceho medveďa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy