Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia naháňa svine. Nočnými ulicami Humenného sa potuluje 9-členná partia
Zdielať na

Polícia naháňa svine. Nočnými ulicami Humenného sa potuluje 9-členná partia

HUMENNÉ / Osobnému autu v Humennom vo štvrtok v noci skrížila cestu črieda diviakov. Dve svine vodič dokonca zrazil. Krátko po polnoci už iná partia diviakov na druhom konci mesta vystrašila ženu, ktorá sa vracala domov. Utekala pred nimi k najbližšej bytovke, kde videla svetlo. Ďalšie diviaky museli z parku pri humenskom zámku vyháňať mestskí policajti. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov

Ku kolízii došlo na vjazde do Humenného, v smere od obce Brekov na úseku, kde je povolená 70. V myslinskom združení majú každoročne zrazených asi 12 kusov diviačej či srnčej zveri. Práve deň pred kolíziou žiadali o navýšenie plánu lovu. "Z roka na rok navyšujeme. Včera som dával navýšenie o ďalších 16 kusov, už dva sú de facto splnené," informoval Pavol Jevčák, poľovný hospodár PZ Daniel Myslina.

Poľovníci tiež skontrolovali, či sa ďalšia zver nenachádza v kríkoch popri ceste. Policajti u vodiča vykonali dychovú skúšku. Jej výsledok bol negatívny. "Viem, že kde môže byť stret so zverou, znižujú rýchlosť na 40, 50 max. Je to nebezpečné, tam je kus z nárazníka, došlo aj k poškodeniu jeho osobného vozidla," ukázal Pavol Jevčák.

Kolízia sa stala pred jedenástou. O čosi neskôr na druhom konci mesta po ceste domov pani Majku vystrašila iná partia diviakov. "Nie je to sranda, to by bolo zaútočilo, to vrčalo, zostali stáť, pozerali na mňa a to najväčšie na mňa začalo akože vrčať," povedala Majka Kačurová, obyvateľka Humenného. Hlásenia o pohybe diviakov v parku pri humenskom zámku znova dostali aj mestskí policajti. "Teraz zbehli zvrchu, presunuli sa tu vedľa, momentálne sú pod stromami," opísal udalosti Peter Vysočanský, poľovník a obyvateľ Humenného. "Trošku sú naivní aj ľudia, prikrmujú, pri kontajneroch, nedávajú do kontajnera, pri kontajneroch, de facto prikrmujú zver, sami si lákajú," podotkol Pavol Jevčák.

Mestskí policajti ich z parku vyhnali do lesa. Na konci ulice nočné videnie prezradilo, že za kríkmi neďaleko domov je dokopy až deväť kusov diviakov. Pani Majka upozorňuje, aby boli Humenčania v nočných hodinách v meste mimoriadne opatrní. "Ja som sa strašne zľakla, ja som sa rozbehla do tej bytovky, kde sa svietilo, kde som toho pána videla. On ma až pred vchod doviedol," dodala Majka Kačurová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy