Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ulicami Prievidze a túlali tri stratené psy. Nechceli ich zobrať ani do karanténnej stanice
Zdielať na

Ulicami Prievidze a túlali tri stratené psy. Nechceli ich zobrať ani do karanténnej stanice

PRIEVIDZA / Pani Kašperová počas toho ako prechádzala Prievidzou takmer zrazila túlavých psov. Okamžite zastavila a trom chlpáčom, ktorí pobehovali po frekventovanej ceste sa snažila pomôcť. Myslela si, že zavolá mestských policajtov, tí tulákov zavrú do karanténnej stanice a vec bude vyriešená. Mýlila sa.

"Išli sme a videli sme psov ako tu pobehujú. Zastavili sme," uviedla Simona Kašperová. Podľa pani Kašperovej psy pobehovali po frekventovanej ceste a ohrozovali nielen seba, ale aj vodičov. "Oni chodili do cesty. Ja som ich skoro zrazila, mohlo by ich zraziť auto, je to frekventovaná cesta," povedala Simona Kašperová. Najskôr sa popozerala po okolí, či nenájde ich majiteľa. Bola ale neúspešná a preto sa rozhodla psy odchytiť. Zatvorila ich do auta a zavolala mestských policajtov. "Zvolila dosť netradičný spôsob, že cudzích psov o ktorých nič nevedela naložila do auta a dožadovala sa, aby boli odvezené do karanténnej stanice," povedal Vít Zajac, mestská polícia Prievidza. "Bolo mi povedané, že karanténna stanica je zatvorená a mám ich nechať tam kde sú," dodala Simona Kašperová.

​Psy ale vedľa cesty nechať nechcela. Takmer dve hodiny telefonovala kompetentným. Každý jej odporúčal volať mestských policajtov, ktorí spravujú karanténnu stanicu. Tí ale neprišli. "Nie je to normálne že to nikto nepríde odchytiť," poznamenala Simona Kašperová. "Mestskí policajti mali zasiahnuť. Bola to ich výhovorka, nevyriešili to a nechali to na obyvateľku mesta," povedal Michal Kaliňák, ZMOS. "Nefunguje to tak, že hliadka má od karanténnej stanice kľúče a otvorí si, to nie," oponuje Vít Zajac.

Mestskí policajti jej nakoniec povedali, nech psíkov privezie ráno. Nezostávalo jej nič iné, ako ich vziať k sebe domov, do 20 kilometrov vzdialenej obce, kde prečkali noc. Psy skončili v karanténnej stanici. Mestskí policajti sa snažia vypátrať ich majiteľa. "Myslím si, že ich tu vyhodili. Dvaja sedeli a ten jeden behal po autách a hľadal svojho pána," opísala situáciu Simona Kašperová. "Jeden psík bol očipovaný a jeho majiteľ je z Liptovského Mikuláša. My zisťujeme, ako sa sem dostal, či nebol náhodou odcudzený," dodal Vít Zajac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy