Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ostré slnko vystrieda oblačnosť. Aké počasie čaká Slovensko?
Zdielať na

Ostré slnko vystrieda oblačnosť. Aké počasie čaká Slovensko?

BRATISLAVA / Ešte teraz ráno sa objavujú prehánky vo východnej polovici krajiny, ale už to nie je tak silné ako bolo v pondelok večer na západe, keď mal studený front svoju silu. Studený front priniesol v pondelok na západ lokálne okolo 15 mm zrážok, ale silný vietor zvalil zopár stromov a poničil, čo mu stálo v ceste. Vyskytli sa aj krúpy, ale nie tak ničivé ako u našich západných susedov. 

Utorok bude pokojnejší, ale stále musíme počítať s prehánkami a ojedinelými búrkami pri premenlivej, na severe prevažne veľkej oblačnosti, tento raz najmä vo východnej časti Slovenska. Búrky môžu byť stále aj intenzívne a s krúpami. "Na západ už bude ale zatekať studený vzduch od severu až severozápadu, preto sa tu budú vyskytovať ojedinele prehánky, napr, v okolí Púchova, Bytče, alebo aj Trenčína.  Denná teplota dnes dosiahne od 27 do 32°C, na severe okolo 25°C. Severák bude fúkať rýchlosťou do 30, v nárazoch okolo 55 km/h.," vyjadrila sa meteorologička Miriam Jarošová z Najlepšie počasie. 

"Dnes to určite nebude rekordné, tak ako tomu bolo v pondelok napríklad v Poprade, v Liesku, Podolínci, či na Štrbskom plese, stále budú ale hodnoty teploty vyššie ako by sa na začiatok júla patrilo," dodala Jarošová. 
Ďalšie dni budú už menej oblačné a takmer bez prehánok. V noci bude chladnejšie, takže si viac oddýchneme a lepšie sa vyspíme, zrána sa môžu objaviť hmly a cez deň sa vzduch zohreje na 25 až 29, na severe okolo 23°C.  To sú teploty, ktoré našim lúkam a hájom svedčia viac ako teploty nad 30°C. 

Mexiko sa z horúčav prebudilo do ľadového kráľovstva. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy