Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Art Film Fest skončil. Padol rekord v návštevnosti, na červenom koberci ani posledný deň nechýbali hviezdy
Zdielať na

Art Film Fest skončil. Padol rekord v návštevnosti, na červenom koberci ani posledný deň nechýbali hviezdy

KOŠICE / Festival, ktorý sa začal na jar a skončil sa v lete košický Art Film Fest tento rok lámal rekordy. Ľudia mali o filmové novinky obrovský záujem. Mohli si pozrieť diela z celého sveta. Najväčší úspech ale mala východniarska komédia, ktorá získala cenu Televízie JOJ.

Osem dní premenlivého počasia, desiatky filmov a stovky projekcií, to bol 27. ročník filmového festivalu v Košiciach. "Už teraz vieme, že minuloročný výsledok, čo sa týka diváckej návštevnosti bude prekonaný," povedal umelecký riaditeľ festivalu Peter Nagel.

Hlavné ceny, modrí anjeli putovali do sveta.Doma zostala jedna jediná, divácka. Televízia JOJ vyhlásila súťaž a návštevníci vybrali prostredníctvom internetového hlasovania film. Najviac sa im páčil ten, ktorý tvorcovia nakrútili celý vo východniarskom nárečí - Loli paradička. 

Do Košíc prišiel aj Štefan Kvietik, ktorý bol tohtoročným prekvapením festivalu. Dostal aj cenu, rovno prezidentskú. "Štefan Kvietik je veličina, je to veľká postava slovenského herectva," povedal Milan Lasica.

Na Art Film Fest si prišiel cenu prevziať aj Jiří Lábus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy