Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Legendárny herec Jiří Lábus si z Košíc odniesol prvé slovenské ocenenie
Zdielať na

Legendárny herec Jiří Lábus si z Košíc odniesol prvé slovenské ocenenie

KOŠICE / Keď sa po Košiciach rozšíril chýr, že si na Hlavnej ulici v meste prevezme cenu Jiří Lábus, okamžite sa začali zhromažďovať jeho fanúšikovia. V dave sa najčastejšie ozývalo meno Rumburak. Práve v tejto úlohe z rozprávky Arabela si ho mnohí Košičania pamätajú, no český herec má toho na konte oveľa viac.

Jiří Lábus je v poradí 65. hercom, ktorý si prevzal ocenenie "hercova misia". Mnohí ho poznajú hlavne vďaka postave Rumburaka, no má toho za sebou oveľa viac. 

Zatlieskať a zablahoželať mu prišli stovky Košičanov. Išlo o prvú cenu, ktorú na Slovensku za svoju hereckú prácu získal. "Veľmi ma teší, že Jiří Lábus prijal našu cenu a želám mu veľa umeleckých úspechov, ale vzhľadom aj na pokročilý vek aj veľa zdravia," uviedol herec Milan Lasica.

"Je to krásne. Bál som sa, aby som nespadol, ale bolo to dobré. Je to pre mňa naozaj česť a som šťastný, že som to mohol prevziať," povedal na adresu ceny Jiří Lábus. Do Košic prišiel veľmi rád, kedysi tu s kolegami aj hrával. Teraz sa síce nezdržal dlho, ale nevylučuje, že sa objaví čoskoro opäť.

Napriek obrovskému časovému sklzu sa s každým fanúšikom fotil, každému sa podpísal a za všetku pozornosť aj poďakoval. 

V Košiciach sa konal ďalší ročník Art Film Festu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy