Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Finále Florball SK ligy sa bude konať na netradičnom mieste. Nemá obdobu, hovoria organizátori
Zdielať na

Finále Florball SK ligy sa bude konať na netradičnom mieste. Nemá obdobu, hovoria organizátori

KOŠICE / Košice sa v posledných týždňoch stali centrom významných športových podujatí. Po majstrovstvách sveta v hokeji, práve prebiehajúcich majstrovstvách sveta v hokejbale , tam tohtoročnú sezónu uzavreli aj hráči florball SK ligy. Je to síce pomerne nová súťaž, ktorá vznikla na pôde nadácie TV JOJ, ale priniesla obrovské rekordy v športe, ktorý je na obrovskom vzostupe.

Na začiatku bola jednoduchá myšlienka a teraz je z nej celonárodná súťaž. Vo florballe SK liga padlo 7 000 gólov v 3 000 zápasov. "Vďaka Florball SK lige hráva na slovenských školách florball viac ako 100 000 žiakov a z toho takmer polovica sú dievčatá. To je úžasné číslo," povedal generálny manažér Florball SK liga, Ľuboš Sarnovský. 

"Je skutočne veľká pravdepodobnosť, že z týchto detí vyrastú raz veľkí hráči. A keď nie, tak minimálne si vytvoria pozitívny vzťah k športu," hovorí športový riaditeľ Florball SK liga Martin Kopejtko. Prihlásenie do tejto súťaže školy nestojí v podstate nič. "Dokonca učiteľom a riaditeľom vysvetľujeme, nech hrajú v takej telocvični, akú majú - veľká, malá, traja na troch, štyria na štyroch," opísal Sarnovský. 

Tento šport je na vzostupe a Slovensko sa stáva jeho veľmocou. Možno aj preto, že si ho môže zahrať ktokoľvek a kdekoľvek. Povinná je ale dobrá kondícia. "Práve ten zdravý životný štýl je veľkým plusom pre spoločnosť. Pokiaľ sa deti hýbu, získavajú zdravé športové návyky, pre nás je víťazom každý jeden, kto zobral do ruky florballovú hokejku a loptičku," uviedol Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl.  

"Vďaka takýmto veľkým partnerom, ktorí sa na takýchto projektoch zúčastňujú, máme o florball a jeho budúcnosť postarané," dodáva Kopejtko. "Čo je veľmi podstatné, florball je finančne nenáročný pre rodiny. Ak mám doma prváčika, druháčika a kúpim mu hokejku za 15 eur, nie je to veľký náklad v porovnaní s ostatnými športami," vysvetlil generálny manažér. 

Organizátori pripravujú veľké finálové prekvapenie. "Senzácia vo florballovom svete, pretože ešte nikto nehral tento šport v aquaparku," prezradil Sarnovský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy