Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Folklóristi, ktorí mali v Maďarsku nehodu, sa vrátili domov
Zdielať na

Folklóristi, ktorí mali v Maďarsku nehodu, sa vrátili domov

BUDAPEŠŤ/BRATISLAVA / Tridsaťpäť detí a 5 dospelých v stredu vyrazilo z Michaloviec na dlhú cestu na festival do Čiernej Hory. Autobus folklórneho súboru Zemplinik však mal v Maďarsku nehodu. Po zrážke s osobným autom skončil prevrátený v priekope. Deväť detí a dvoch dospelých previezli záchranári ihneď do nemocnice. Folkloristi sa po nehode vrátili domov.

Náhradný autobus priviezol folkloristov z Maďarska priamo do michalovskej nemocnice. Tam ich na urgentnom príjme čakali lekári, aby ich dôkladne vyšetrili. Na mieste nehody sa nemuseli totiž prejaviť všetky zranenia. Zoznam zranených sa, našťastie, po vyšetreniach nerozšíril. 

Deti si najprv pobalili kroje a potom ich naložili do autobusu. Po dvoch hodinách cesty zrazu prišla do folklórneho súboru smutná správa. Autobus mal dopravnú nehodu tesne pred mestom Miškolc v Maďarsku. Šofér zájazdu sa snažil zrážke vyhnúť a deti čo najviac chrániť. Pri manévri sa však autobus prevrátil do priekopy. Malí folklóristi tak popadali jeden na druhého. V chaose sa čo najskôr snažili opustiť autobus s pomocou vedúcich.

Pri nehode sa zranilo 9 detí a dvaja dospelí. Všetci boli po prvotnom ošetrení v Maďarsku prepustení domov, okrem jedného chlapca. Ten musel ostať v tamojšej nemocnici, z dôvodu vážnejšieho zranenia.

Príčina nehody je predmetom vyšetrovania. Podľa predbežných odhadov maďarskej polície ju zapríčinil vodič osobného auta, ktorý prešiel do protismeru a narazil do autobusu.  

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy