Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rekreačná oblasť Domaša sa mení na smetisko. Toto je dôkaz
Zdielať na

Rekreačná oblasť Domaša sa mení na smetisko. Toto je dôkaz

DOMAŠA / V rekreačnej oblasti Domaša je v tomto období menej vody ako inokedy. Práve nižšia hladina vody by mohla byť ideálnym obdobím na to, aby sa brehy vodnej nádrže dôkladne vyčistili. Pre niektorých ľudí to má ale, zdá sa, opačný vplyv. Rekreačnú oblasť zasypávajú odpadkami. V oblasti Dobrá už preto nastražili fotopasce.

Návštevníkov Domaši víta hneď pri vjazde k vodnej nádrži hromada rôzneho odpadu. "Je to pri hlavnej ceste, využívajú to tí občania. Zastaví, vysype a ide preč," povedal Radovan Kapraľ, starosta obce Kvakovce. Neďaleko brehov Domaše nájdete všeličo. Od stavebného materiálu, rôznych obalov, plechoviek, až po kusy starého nábytku. To všetko sú schopní ľudia vyhodiť priamo pri hlavnej ceste. Nikto si netrúfa ukázať prstom, kto má tieto nelegálne skládky na svedomí. Nikoho zatiaľ neprichytili priamo pri čine. "Dali sme fotopasce a zistíme, kto to robí. V prípade ak by niekto videl že niekto nelegálne robí skládku tak ho chcem vyzvať, aby zavolal políciu alebo aby si to sfotil," poznamenal starosta. 

V prípade, že je vinník neznámy, nelegálnu skládku musí odstrániť obec na vlastné náklady. V Kvakovciach na to ročne vynaložia okolo 6000 eur. "Problém majú aj kolegovia v iných strediskách, pretože tu vozia od rôznych skiel do automobilov, prichytili sme tu raz autoservis, ktorý tu doniesol olejové filtre. Je to absurdné niečo," dodal starosta. "Za toto sa treba hanbiť, že sme takí Slováci," poznamenal k nahromadenej kope odpadkov jeden z miestnych chatárov. 

Zber odpadkov sa konal aj na Chopku. Pozrite sa, ako to dopadlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy