Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vrtuľník ministerstva obrany musel núdzovo pristáť
Zdielať na

Vrtuľník ministerstva obrany musel núdzovo pristáť

KAMENICA NAD CIROCHOU / Dráma sa v stredu odohrala v oblakoch nad Kamenicou nad Cirochou. Vrtuľník Ministerstva obrany začal počas letu signalizovať požiar prístroja na palube. Nebola iná možnosť, iba núdzovo pristáť.

Podľa prevádzkovateľa letiska to bola mimoriadna situácia. Na letisku v Kamenici nad Cirochou pristál vrtuľník ministerstva obrany. Podľa jeho slov, pilotov k tomu prinútilo hlásenie poruchy stroja. "Je to vrtuľník MI17, je to ruský výrobok. Pilot v lietadle mi zahlásil závadu, signalizácia požiaru prístroja na palube lietadla," povedal Arnošt Foff, vedúci letovej prevádzky letiska v Kamenici nad Cirochou. 

Pilot preto vykonal bezpečnostné pristátie. Rozhodol sa, že na to využije priestor letiska. K zraneniu osôb nedošlo. "Celý manéver som sledoval, môžem povedať, že pilot to zvládol bravúrne, pristál ako profesionál," poznamenal Arnošt Foff. 

Na miesto prišla servisná jednotka a poruchu sa pokúšali odstrániť. Podarilo sa im to po niekoľkých hodinách a večer napokon z letiska vrtuľník odletel. Takýchto strojov majú na prešovskej základni päť. Do prevádzky boli uvedené v roku 1989, prešli modernizáciou a okrem nich má letka v Prešove aj štyri americké blackhawky.

Pilot pristál s lietadlom omylom v Škótsku. Viac vo videu TU:

Najčítanejšie správy