Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Handlovčania sa búria. Majiteľ družstva zatvára ovce do maštale
Zdielať na

Handlovčania sa búria. Majiteľ družstva zatvára ovce do maštale

HANDLOVÁ / Obyvatelia okrajovej časti Handlovej sa búria proti ovciam. Tie majiteľ družstva pásol pod horou na lúke. Začal mu ich ale žrať vlk. Rozhodol sa preto, že zvieratá ochráni a bude ich každý večer zatvárať do svojej maštale. Miestni sú ale proti. Zvieratá tu nechcú ani vidieť.

Majiteľ družstva ovce každý večer zatvára do svojej maštale. Chráni ich pred vlkom, ktorý mu zabil viacero kusov. Skoro ráno ovce vyháňa opäť na pašu. Ľuďom, ktorí bývajú neďaleko, ale ovce prekážajú. Nahnevaní ľudia spísali petíciu a chcú, aby mesto okamžite zasiahlo. "Mesto nemôže sankcionovať majiteľa, lebo má všetko v poriadku a je v práve," uviedla primátorka mesta Silvia Grúberová.

"Smrad, muchy, majú tu veľkých psov," opísal obyvateľ mesta Peter Smorek. To sú hlavné argumenty obyvateľov proti tomu, aby ovce v maštali nocovali. Majiteľ družstva nespokojným obyvateľom nakoniec navrhol, že tu bude ovce schovávať osem týždňov a potom odíde. Túto ponuku ale odmietli. Ovce v maštali, v ktorej v minulosti chovali stovky kráv, vidieť nechcú.

"Chce sa mi plakať. Mám tu majetok, ktorý nemôžem užívať. Pár ľudí má väčšiu silu ako podnikateľ, ktorý dáva 160 ľuďom prácu," povedal riaditeľ poľnovtáčnik Daniel Frauenchuch. "Ak dôjdeme k zhode, nebudeme zatarasovať, ak sa nedohodneme, tak ich nepustíme," dodal Smorek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy