Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri Ružomberku majú chátrajúci most cez rieku. Zákaz ignorujú starí ľudia aj deti
Zdielať na

Pri Ružomberku majú chátrajúci most cez rieku. Zákaz ignorujú starí ľudia aj deti

ŠVOŠOV / Časovaná bomba, tak by sa dal označiť asi 70-ročný most v havarijnom stave. Statici potvrdili, že most v dôchodkovom veku je nebezpečný a starosta obce Švošov (okr. Ružomberok) ho preto uzavrel. Ľudia po ňom však aj naďalej chodia.

"Apelujem na všetkých predstaviteľov nášho štátu a vládnucích strán, aby nám pomohli v tejto situácii," povedal starosta obce Milan Široň. Statik už nedovolil viac prevádzkovať potrebnú lavicu, tak ju uzavreli. Pred ľuďmi, ktorí nemajú autá, je voľba. Riskovať život a ísť starou poškodenou lavicou, alebo ísť pešo aj 6 kilometrov obchádzku.

Je to dôležitá spojnica pre švošovské deti do školy a pre ľudí na vlak či autobus do práce. Občania sú nespokojní, že most uzavreli. "Ľudia nie sú nadšení, je to komplikácia, niektorí využívajú most aj keď je uzavretý," povedal starosta Hubovej Stanislav Nechaj. 

"Dostávame nespočetné množstvo telefonátov a e-mailov, ľudia sa sťažujú, vyvíjame všetky možné cesty ako sa skontaktovať s hlavnými predstaviteľmi nášho štátu. Som veľmi nešťastný, keď vidím aj mladých ľudí, deti, ktoré chodia napriek zákazu. Nemajú iné východisko, nevedia sa dostať inak k autobusu a obyvatelia Hubovej k železničnej stanici," pokračuje Široň. 

"Vláda momentálne hľadá cesty a spôsoby, ako by sa táto požiadavka dala zafinancovať," informuje hovorkyňa predsedu vlády Patrícia Macíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy