Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za kšeftovanie so vstupenkami na zápasy hokejových majstrovstiev hrozia nemalé sankcie
Zdielať na

Za kšeftovanie so vstupenkami na zápasy hokejových majstrovstiev hrozia nemalé sankcie

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Obchodovanie so vstupenkami na prebiehajúce zápasy hokejových majstrovstiev sa stáva čoraz atraktívnejším pre množstvo ľudí. Tí sa ich snažia okrem internetu predávať aj priamo pred zimným štadiónom v Bratislave. Hokejovým priekupníkom však hrozia za nekalé obchody aj nemalé sankcie.

Kšeftovanie s lístkami na hokejové majstrovstvá priamo pred štadiónom v Bratislave kontrolujú ako organizátori, tak aj polícia. Kšeftovanie s lístkami na hokejové majstrovstvá je, ako vysvetľuje organizátor aj polícia, zakázaný a môže byť pokutovaný. Podľa zákona o organizovaní verejných športových podujatí ide totiž o priestupok.

"Nikto iný než výhradný a oficiálny predajca lístky predávať nemôže, je to aj na základe nášho poriadku, ktorý človek dostane pri kúpe vstupenky. Predávať lístky z tzv. druhej ruky sa nesmie, je to zakázané, my ako organizátor nevieme garantovať, že ak si kúpite lístky z druhej ruky, že sú pravé," povedala Michaela Grendelová, riaditeľka komunikácie MS IIHF 2019. Ani toto však neodrádza ľudí, aby lístky na hokej naďalej predávali priamo pred štadiónmi, a to aj za niekoľkonásobok ich pôvodnej ceny.

"Policajti odhalili doposiaľ 11 predajcov, ktorí v bezprostrednej blízkosti štadióna ponúkali na predaj lístky bez povolenia. Desiatich z nich vyriešili uložením blokovej pokuty vo výške 100 eur a 1 priestupok objasňujú v správnom konaní," hovorí Michal Szeiff, hovorca KR PZ Bratislava. Zaujímavosťou je, že neoprávneného predaja sa dopustili prevažne cudzinci, a to konkrétne z Ruska, Litvy, Poľska, Francúzska či Maroka. V štyroch prípadoch sa priestupku dopustili aj Slováci.  Ako teda odporúča samotný organizátor majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, vstupenky na zápasy treba kupovať len na overenom mieste. "Ak sa teda chcete na štadión dostať, treba ich kupovať výhradne cez oficiálneho predajcu," dodala Grendelová.

Skupina ľudí na západnom Slovensku kšeftovala s olejmi. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy