Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragédia na Dunajci. O život prišiel poľský pltník
Zdielať na

Tragédia na Dunajci. O život prišiel poľský pltník

PIENINY / Na rieke Dunajec došlo k tragédií. Podľa informácií TV JOJ sa pltník počas plavby na plti utopil. Nie je známe, či z plte vypadol alebo za jeho úmrtie môžu zdravotné problémy.

K tragédií došlo v stredu krátko pred pol dvanástou doobeda na slovenskej strane, keďže Dunajec je hraničnou riekou. Päťdesiatosemročný Poliak mal podľa jeho šéfa za sebou už 4 kilometre jazdy, keď nešťastne spadol do rieky.  Podľa informácií TV JOJ ho na breh vytiahli slovenskí pltníci, ktorí práve v tom čase na brehu Dunajca pripravovali ďalšie plte na plavbu.  

Na drevenej loďke, z ktorej muž vypadol sa viezlo 11 turistov. "Druhý pltník sa s nimi doplavil na najbližšie bezpečné miesto a tam ich vyložil, nikomu sa nič nestalo," informoval šéf poľských pltníkov Juraj Regec. 

​Muža sa pokúšali oživiť, ale žiaľ, neúspešne. Šéf pltníkov sa pre televíziu JOJ vyjadril, že nevie ako mohlo k tragédií dôjsť, no alkohol za dôvod nepovažuje. "Netuším, či nesprávne zapichol palicu do rieky alebo mal nejaký zdravotný problém," povedal. Zatiaľ nie je známe, čo bolo presnou príčinou úmrtia muža. Polícia ani záchranári sa k tragédií zatiaľ oficiálne nevyjadrili. 

Pozrite si reportáž o tragédií na Myjave. O život prišlo 13-ročné dievča:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy