Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Stromček v Smere končí, mal si písať s Kočnerom
Zdielať na

Stromček v Smere končí, mal si písať s Kočnerom

BRATISLAVA / Ďalší, ktorý si mal vymieňať správy s podnikateľom Kočnerom. Po prvom námestníkovi generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho, svoj post generálneho manažera strany SMER-SD stratil Viktor Stromček. Informáciu priniesli topky.sk a tvnoviny.sk.

Portál topky.sk prišiel s tým, že na dôležitom poste vo vedení strany skončil pred niekoľkými týždňami Viktor Stromček na vlastnú žiadosť. Televízia Markíza zase priniesla informáciu o tom, že Stromček si písal s podnikateľom Marianom Kočnerom o bližšie nešpecifikovanej trestnej veci a ďakoval mu za ochotu.

Stromčekovu komunikáciu zo 6.júna 2017 zachytila NAKA. Bola súčasťou spisu Najvyššieho súdu, ten rozhodoval o dôvodoch rozšírenia väzby pre Kočnera. Stromček si s Kočnerom písal cez mobilnú aplikáciu whatsapp. "Môžem len povedať, že informáciu o odchode pána Stromčeka zo strany mám a viac k tomu neviem povedať," informoval Juraj Blanár zo strany Smer. 

"To je absolútny nezmysel. To sú účelové, politicky zavádzajúce šteky," povedal na margo Stromčekovej komunikácie s Kočnerom poslanec Smeru Miroslav Číž. "Viktor Stromček po úspešnom ukončení projektu automobilky v Nitre, za ktorý zodpovedal, odmietal akékoľvek iné nominácie a jasne avizoval svoj odchod do súkromnej sféry. Ako predsedovi strany SMER - SD je mi ľúto, že V iktor Stromček svoje predstavy o odchode z politiky naplnil. Ďakujem mu za množstvo dobre vykonanej práce, či už na úrovni štátnej alebo straníckej. Rovnako odmietam rôzne smiešne špekulácie o iných dôvodoch ukončenia politickej kariéry. Je to opäť urputná snaha vyrobiť z úspešného životného príbehu kauzu, ktorá má uškodiť strane SMER - SD," poslal stanovisko predseda Smeru Robert Fico.

Či generálny manažér SMERu skončil pre komunikáciu s Kočnerom, zatiaľ nikto oficiálne nepotvrdil.

Odchod Petra Šufliarského

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár ešte koncom marca oznámil, že na poste prvého námestníka Generálnej prokuratúry SR končí Peter Šufliarsky. Šufliarsky sa tak rozhodol po jeho medializovanej komunikácii s Marianom K. a rozhovore s generálnym prokurátorom. Šufliarsky si s Marianom K. vymenil viac SMS, upozornil na to opozičný poslanec Igor Matovič. Šufliarsky následne komunikáciu priznal. V súčasnosti sú tieto správy súčasťou spisu k vyšetrovaniu likvidácie Šufliarskeho a nesúvisia s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Čižnár následne rozhodol o zaradení Šufliarskeho na odbor legislatívy a ústavného práva Generálnej prokuratúry SR. Už predtým skončil na pozícii námestníka GP pre netrestný úsek René Vanek. Dôvodom bola komunikácia s obvinenou Alenou Zs.

K odchodu Petra Stromčeka sa vyjadril aj Miroslav Číž či bývalý minister kultúry Marek Maďarič:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy