Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Davy ľudí a dopravné obmedzenia. Ako polícia zvládla prvý deň MS v hokeji?
Zdielať na

Davy ľudí a dopravné obmedzenia. Ako polícia zvládla prvý deň MS v hokeji?

KOŠICE/BRATISLAVA / Dopravné obmedzenia, posilnená bezpečnosť a davy veselých fanúšikov. Taká bola atmosféra v uliciach Košíc a Bratislavy v prvý deň majstrovstiev. Situáciu po prvých zápasoch sledovali štáby TV JOJ.

Majstrovstvá sveta odštartovali v Košiciach už popoludní a to zápasom Fínska a Kanady. Už niekoľko hodín pred samotným zápasom boli v strehu desiatky policajtov. Na nerušený a hlavne bezpečný priebeh dozerali poriadkoví , dopravní i mestskí policajti. Do ulíc nasadili i špeciálne útvary či neuniformovaných policajtov.

Spokojné Košice

"Dohliadali nielen na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ale i na bezpečnosť športového podujatia," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Najväčší nápor čakal košickú arénu pred ôsmou večer a to pred prvým zápasom slovenskej reprezentácie. Tisícky povzbudzujúcich fanúšikov smerovali na zápas už niekoľko hodín pred samotným otváracím ceremoniálom.

​Slovenskí reprezentanti otvorili svetový šampionát v Košiciach jednoznačnou výhrou, čo sa podpísalo aj na atmosfére po skončení zápasu. Napriek radosti z víťazstva našich hokejistov sa návštevníci podujatia správali disciplinovane. Cesta pred arénou bola na nevyhnutný čas uzavretá, premávku riadili dopravní policajti. Podľa polície k žiadnym mimoriadnym a dramatickým situáciám nedošlo.

Bratislava plná policajtov 

Situácia po zápase bola pri bratislavskom štadióne prevažne radostná a pokojná. Už dopoludnia sa v uliciach objavili policajti a vojaci, ktorý dozerali na pokojné podmienky. Krátko pred koncom zápasu Česka so Švédskom sa v okolí štadióna objavili ďalšie desiatky policajtov. Okrem toho, že počas celého večera riadili dopravu, usmerňovali aj stovky fanúšikov. O bezpečnosť sa starala aj kriminálna a železničná polícia a situáciu sledoval na viacerých miestach antikonfliktný tím.

"Policajti počas priebehu bezpečnostných opatrení neboli nútení zakročovať, prípady narušenia verejného poriadku sme nezaznamenali," informovala polícia. 

Autobus pre fanúšikov 

Na nápor fanúšikov bol pripravený aj mestský dopravný podnik. Už počas duelu boli v blízkosti štadióna pripravené pre fanúšikov autobusy. Dopravný podnik dostatočne posilnil premávku MHD, vrátane trolejbusov a električiek. Už počas zápasu boli pripravené aj špeciálne spoje, ktoré mohli českých fanúšikov v radostnej nálade dopraviť na vlak.

"Dispečing Dopravného podniku Bratislava zabezpečil pristavenie vozidiel či už k zastávkam v okolí štadióna alebo k zastávkam v okolí Trnavského mýta, kde je Fanzóna  a zabezpečil tak v prípade potreby jednorazové posilnenie MHD," informovala hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy