Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Sú nočné spoje bratislavskej MHD zadarmo?
Zdielať na

Sú nočné spoje bratislavskej MHD zadarmo?

Povie si možno každý, kto si chce v automate kúpiť lístok na nočný spoj.

Z tejto skutočnosti si možno domyslieť, že Dopravný podnik Bratislava (DPB) je natoľko štedrý, že dopraje Bratislavčanom a turistom cestovať zadarmo. Samozrejme, nie je to pravda, a za cestu v nočných hodinách treba platiť. No pre mnohých je záhadou koľko.

To, že by to mali byť dva 22 korunové lístky vie málokto. A keďže táto informácia na automatoch chýba, revízori sa môžu tešiť mastným pokutám. Mnohí  cestujúci si kupujú iba jeden lístok a ich neinformovanosť tak pripravuje DPB o ďalších 22 korún.

Na zástavkách je informácia o lístkoch na nočné spoje len na plagátiku s grafikonom ich odchodov, aj to len na nenápadnom mieste úplne dole. "Raz sa mi stalo, že som sa vracal z diskotéky a revízor mi dal pokutu, pretože som nemal cvaknutý ešte jeden 22 korunový lístok. Vôbec som však nevedel, že mám mať dva," posťažoval sa 21-ročný Kamil, ktorý si cenu lístka po tejto skúsenosti určite zapamätá.

"To, že nemáme na automatoch toto označenie, aby cestujúci jednoduchšie vedel, aký lístok si ma kúpiť, považujem naozaj za nedostatok. Čoskoro sa však cestujúci dočkajú nápravy, " povedal predseda predstavenstva DPB Branislav Záhradník. V čase, keď sa rozbehla táto nočná tarifa, DPB urobil podľa neho dostatočnú kampaň a cestujúci sa na malú informovanosť v prípade pokuty od revízora nemôžu obraňovať.

Táto komplikovaná situácia medzi DPB a cestujúcimi by sa mala už do troch týždňov vyriešiť. Pozrite si na VIDEU, aké kroky podnikne DPB už onedlho, aby ubudlo sťažujúcich sa cestujúcich.


Zdielať na

Najčítanejšie správy