Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Mladíci sa do Tatier vybrali ako do mesta. Cestou si púšťali hlasný rap
Zdielať na

VIDEO: Mladíci sa do Tatier vybrali ako do mesta. Cestou si púšťali hlasný rap

VYSOKÉ TATRY / Do Vysokých Tatier chodia nielen milovníci prírody, ale aj ľudia, ktorí nevidia rozdiel medzi napríklad námestím a vysokohorskou dolinou. V Tatrách sa nájdu aj takí, ktorí namiesto mačiek a palíc niesli hučiaci reproduktor. Ochranári sa v takýchto prípadoch len chytajú za hlavu.

Dvaja česky hovoriaci mladíci sa vybrali do hôr ako priekopníci. Nemali žiadnu výstroj a oblečení boli ako do mesta. Jediné čo mali bola igelitová taška a reproduktor. Po ceste si púšťali rap. "Máme pesničky a čo ako? Vadí, že si púšťame pesničky?," reagovali potom, čo ich zastavil reportér TV JOJ Jozef Kubáni. Rap znel dolinou, svište sa ukrývali a ostatní turisti nezostali rozhodne ticho. "Je to hrôza. Som učiteľ takže viem, o čo ide. Je to šialené ale oni sa inak baviť nevedia," povedal jeden z turistov. 

​Ak by ich zastavil strážca prírody, bez pokuty by nezostali. "Okamžite sankcia vo výške 66 eur a v prípade agresívneho správania predvedenie orgánom činným v trestnom konaní," vyjadril sa Pavol Majko, riaditeľ správy TANAPu. 

Pozor si ale treba dať aj na to, akou intenzitou hlasu rozprávate. "Mali by rešpektovať to, že nemajú rušiť okolie, nemali by po sebe vybľakovať. Je rozdiel byť na námestí alebo futbalovom štadióne, kde môžu všetci hučať, a je rozdiel byť v národnom parku,"  upozornil na záver Pavol Majko. 

​V Tatrách vyhlásili aj 1. stupeň ohrozenia pre očakávané lejaky:

Najčítanejšie správy