Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pitbullka útočila na ostatné psy. Musela sa vrátiť naspäť do útulku
Zdielať na

Pitbullka útočila na ostatné psy. Musela sa vrátiť naspäť do útulku

SENICA / V senickom útulku majú adopčnú zmluvu, podľa ktorej môžu zviera zobrať späť, ak sa oň nový majiteľ nestará, alebo ho nedokáže zvládnuť. Do útulku sa takto vrátila aj pitbullka, ktorá útočila na iné psy a majiteľ ju aj napriek tomu venčil bez vôdzky a náhubku.

Sučka Carmen napadla cudzieho psa. "Pribehla, ale po pár sekundách začali hororové sekundy. Pitbullka zaútočila a najprv sa zahryzla do nohy," uviedla Radka, majiteľka zranenej sučky. 

"Majiteľ psa, ktorý ho mal na voľno sa dopúšťal priestupku, pretože v Senici na celom katastrálnom území, máme zákaz vodenia psom navoľno. Máme iba vyčlenené určité plochy," informoval Rastislav Janák, náčelník mestskej polícii v Senici. Majiteľ pitbulku napriek tomu, naďalej vodil po meste, ako chcel a došlo k ďalšiemu incidentu. "Na základe oznámenia, sme doriešovali napadnutie malej čivavy, spomínaných nebezpečným psom, ktorého 32-ročný majiteľ nezvládal," povedal Stanislav Macák, mestský policajt v Senici. 

Mestským policajtom sa podarilo zistiť, že sučku majiteľ adoptoval v útulku. Keďže porušil adopčnú zmluvu, požiadali ho, aby psa vrátil do útulku. "Hliadke sa dotyčný telefonicky vyhrážal fyzickou likvidáciou, bol na neho podané trestné oznámenie pre útok na verejného činiteľa," dodal Stanislav Macák. 

Potom otec majiteľa sučky mestským policajtom zavolal, že syn je v nemocnici. "Po návrate domov sa majiteľ psa sebapoškodzoval a bolo u neho požadované lekárske ošetrenie s hospitalizáciou. Potom pes otcom, bol dobrovoľne vydaný do útulku," opísal udalosti mestský policajt.

Správca útulku uviedol, že aj keď zviera dajú na adopciu chcú mať istou, že o zviera je dobre postarané a majú to zakotvené v adopčnej zmluve. "Kde si nárokujeme kontrolu, ďalej tam máme návrat, keď sa nespĺňajú požiadavky tej adopčnej zmluvy, tak máme právo psíka odobrať naspäť," povedal Miroslav Caboň, správca útulku v Senici. Podľa správca útulku o Carmen bolo dobre postarané, chyba ale bola v tom, že majiteľ nedodržiaval základné požiadavky vodenia psa na verejnosti. "Keby tam bol náhubok, tak týmto prípadom sa predíde," dodal Miroslav Caboň.

Ľudia sa zaujímali, či 2,5 ročnú Carmen dajú utratiť. "Samozrejme útulok nesúhlasí s tým, aby bola utratená lebo tam nie je dôvod. To že zlyhal ľudský faktor, to neznamená, že ten psík je odpísaný. Bol som poprosený pani riaditeľkou, aby sa Carmen zobrala na takú testovaciu prevýchovu," dodal správca útulku. 

Nemecký ovčiak Oldo slúži na policajnej stanici. Vďaka svojmu citlivému nosu, vypátral zlodeja:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy