Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Doktor sa snažil počas letu otvoriť dvere lietadla. Personál ho musel spacifikovať
Zdielať na

Doktor sa snažil počas letu otvoriť dvere lietadla. Personál ho musel spacifikovať

MOSKVA / Poriadny rozruch spôsobil na linke z Bangkoku do Moskvy opitý muž. Rus Vadim Bondar sa pokúšal otvoriť núdzový východ v lietadle, ktoré sa práve nachádzalo vo výške 10 kilometrov. V pravú chvíľu ale zakročila posádka za sprievodu niektorých cestujúcich, aby spoločne muža spacifikovali a spútali, píše server Metro.

Muž, ktorý pracuje ako anesteziológ, podľa ostatných pasažierov počas letu poriadne nasával. Vypil vraj veľké množstvo rumu, hoci aerolinky konzumáciu alkoholu v ekonomickej triede na tejto konkrétnej linke nepovoľujú. "Mal so sebou dve fľaše alkoholu," komentoval jeden zo spolucestujúcich s tým, že sa v jeden moment pokúšal otvoriť dvere. "Posádka a ďalší pasažieri sa ho pokúšali upokojiť, ale stále na nich kričal," dodal.

Správanie muža nakoniec viedlo k tomu, že ho pripútali pásmi k sedačke. "Jeden z cestujúcich v ekonomickej triede, očividne veľmi opitý, veľmi hrubo narušoval verejný poriadok," uviedla k situácii hovorkyňa Aeroflotu Vera Bananinová. "Bol extrémne agresívne, vyhrážal a ponižoval stevardov a letušky. Kričal a snažil sa čo najviac znepríjemniť let ostatným," doplnila s tým, že u Rusa boli skutočne nájdené dve fľaše alkoholu.

Akonáhle lietadlo dosadlo v Moskve, čakala už na opitého muža polícia, aby podstúpil lekársku prehliadku. Podľa serveru Metro si prípad prevzal jeden z popredných ruských vyšetrovateľov Alexander Bastrykin, aby zistil, čo sa na palube lietadla stalo. Muž na svoju obranu uviedol, že rum pil, aby zabil čas počas turbulencie. Posádka s ním vraj zaobchádzala hrubo, pásy mu tlačili na krčnú žilu a na hrtan, čo mu vraj veľmi sťažovalo dýchanie.

Na rušnej ceste pristálo lietadlo. Bolo len 8 kilometrov od letiska, ale pre poruchu tam nemohli pristáť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy