Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zomrel boss podtatranskej mafie Ondrej Žemba. Jeho bezvládne telo našla dcéra
Zdielať na

Zomrel boss podtatranskej mafie Ondrej Žemba. Jeho bezvládne telo našla dcéra

POPRAD / Ondrej Žemba, považovaný za bossa podtatranskej mafie, včera podvečer zomrel. Majster v kulturistike a bývalý šéf popradskej Tatravagónky mal 64 rokov. Príčinou náhlej smrti boli zdravotné problémy.

Podľa zdroja televízie JOJ mal údajný boss popradského podsvetia zomrieť v jednom z rodinných domov v spišskej sobote. Muža našla jeho dcéra vo štvrtok večer a privolala pomoc. "Záchranári po príchode na miesto okamžite začali s resuscitáciou, no nepodarilo sa im napriek akejkoľvek snahe životné funkcie obnoviť a lekár skonštatoval úmrtie," povedal záchranár Jozef Minár. 

Dom, v ktorom Ondrej Žemba býval so svojou rodinou, stráži niekoľko kamier a lemuje ho vysoký plot. Nikto z ľudí, ktorí do domu prichádzali, sa s nami baviť nechceli. Zhovorčivejší bol Milan Reichel. Práve jeho mal Žemba vystriedať na pozícii bossa východu. "Mne je smiešne z toho ale nemal čo prevziať po mne, ja som mal svoje aktivity , on mal svoje aktivity on nemal po mne čo prevziať," vyjadril sa Milan Reichel. : Smrť kamaráta Reichela šokovala. Nikdy sa vraj na žiadne problémy so srdcom nesťažoval. Hovorí o ňom ako o dobrom mužovi, ktorý vraj nikomu neublížil.  

Pomery v podsvetí 90. rokov na Slovensku pozná spolupracovník TV JOJ a šéf investigatívneho centra Jána Kuciaka Arpád Soltész, ktoré ich popísal vo svojej knihe Sviňa. "Bol trochu atypický, bol tak o pol generácie starší. Mal trochu iný prístup k veciam ako tí ostatní okolo neho a možno práve to mu pomáhalo prežiť. Paradoxne ho mohla zachrániť jeho zásada, že odmietal spolupracovať so štátom,"  povedal Arpád. 

Žembovo meno sa spája s vraždou šéfa košického mafiána Róberta Holuba. Bývalý boss slovenského podsvetia Mikuláš Černák vo svojej knihe tvrdí, že jeho smrť si objednal práve Žemba. No ten to rezolútne poprel. Ďalší krvavý príbeh sa týka Tatravagónky Poprad. Tú Žemba získal po zavraždenom Petrovi Steinhübelovi. Bratislavský mafián, ktorého prezývali Žaluď, vagónku zas predtým ovládol po vražde Mečiarovho funkcionára Vladimíra Bachledu. Žemba sa napokon podniku vzdal v prospech podnikateľov Alexeja Beljajeva a Michala Lazara. 

Aj keď bol Žemba považovaný za bossa podtatranského podsvetia, v minulosti bol odsúdený len za vydieranie. A podľa informácií policajného prezídia mal opletačky so zákonom naposledy v roku 2007.

Na východe slovenska hľadali hrob Nigutu, pravej ruky bossa Okoličányho:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy