Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Polícia pri razii zadržala päť osôb. Problémom boli diely z kradnutých áut
Zdielať na

Polícia pri razii zadržala päť osôb. Problémom boli diely z kradnutých áut

KOLÁROVO / Päť ľudí zadržala proti zločinecká jednotka v Komárňanskom a Novozámockom okrese. Obvinili ich z majetkovej trestnej činnosti. Problémom boli diely z kradnutých áut.

Na autičkárov v Kolárove, ale aj na iných miestach, si posvietili policajti z NAKY. Od rána mali plné ruky práce, celkovo prehľadali až 9 objektov, okrem adries v meste na sútoku Malého Dunaja a Váhu, pracovali aj v 20 kilometrov vzdialených Andovciach v Novozámockom okrese. Okrem iného zadokumentovali celkom slušnú ponuku autodielov a práve tie majú, podľa zdroja TV JOJ, pochádzať z ukradnutých, zväčša dodávkových vozidiel. To, že práve takéto autá po generálnych opravách sarkasticky označované ako "nikdy nehavarovaný, nefajčiar, od prvého majiteľa" – opúšťali brány prehľadávaných priestorov, bolo vraj podľa obyvateľov verejným tajomstvom.

"Na základe európskeho vyšetrovacieho príkazu iniciovaného Políciou Českej republiky vykonali päť domových prehliadok, štyri prehliadky iných priestorov a zadržali päť Slovákov," informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR. Presnejšie povedané občanov Slovenska, niektorí z nich už podľa informácií TV JOJ mali opletačky so zákonom. V mieste bydliska ich síce všetci dobre poznali, ale čím sa presne oficiálne zaoberali, nikto netušil.

Zadržaní už čelia obvineniu zo závažnej majetkovej trestnej činnosti. Polícia zatiaľ nespresnila ani to, či sú všetci piati zadržaní z jedného mesta, ani to, či sa pripravuje návrh na ich väzobné stíhanie. "Naďalej prebiehajú procesné úkony, hneď ako to bude možné, poskytneme viac informácií," dodala Denisa Baloghová.

Prípad so skupinkou autičkárov z Hlohovca mal dohru na súde:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy