Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Počasie sviatočného týždňa šibačov zrejme poteší
Zdielať na

Počasie sviatočného týždňa šibačov zrejme poteší

SLOVENSKO / Počasie bude po víkendovom bláznivom apríli konečne so slnečnou oblohou. Ovplyvňovať naše územie bude tlaková výš, očakávať tak môžeme minimálnu oblačnosť a vyššiu teplotu.

Týždeň začíname slnečnou oblohou. Počasie u nás bude ovplyvňovať tlaková výš. Znamená to, že bude iba minimum oblakov na oblohe, bez zrážok a teplota naberie rýchlejšie stúpajúci trend. Pondelkové maximum bude do 18°C. 
Po okraji tlakovej výše sa k nám dostane suchší vzduch, čo znamená, že pri vyjasnenej oblohe a utíšení vetra sa v utorok ráno musíme pripraviť na prízemný mráz aj v nížinách.

V utorok cez deň na východe pribudne oblačnosť, ojedinele sa objaví aj slabý dážď. "Denná teplota dosiahne veľmi podobné teploty ako dnes, teda 10 na severe, 18°C na juhu," informovala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 
S prízemným mrazom musíme počítať ešte aj v stredu a vo štvrtok ráno. Ale po chladnom ráne bude teplota rýchlo stúpať. V stredu sa vo východnej často objavia aj zrážky, od asi 800 m snehové. Denná teplota bude rozdelená na sever a juh. Na severe od 6 do 13, na juhu od 14 do 20°C. Bude veterno, vietor od severu bude do 30, v nárazoch až okolo 55 km/h.
Štvrtok bude slnečný na celom našom území, zrána sa objaví hmla a prízemný mráz v nížinách. Cez deň sa vzduch prehreje na 15 až 21°C. Sviatočné dni sa z dnešného pohľadu javia ako príjemne jarné. So slnkom, zrána s hmlou alebo nízkou oblačnosťou, len s ojedinelými prehánkami, najmä v hornatých častiach Slovenska.
Teplota v noci bude od 7 do 2, na severe, v dolinách a kotlinách okolo 0°c. Ani pri takejto hodnote nočnej teploty sa nedá ešte vylúčiť prízemný mráz v nížinách krajiny. Cez deň bude teplomer ukazovať zväčša od 15 do 22°C. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy